Balkan muhacirleri Sirkeci’de buluşuyor

Düzenleyen:
Balkan muhacirleri Sirkeci’de buluşuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

1912 yılında başlayan ve 100 yıl süren göçlerle Türkiye’ye gelen Balkan muhacirleri, ülkeye ilk ayak bastıkları yerde sevinci ve hüznü tekrar yaşayacak.

1912 yılında başlayan ve 100 yıl süren göçlerle Türkiye’ye gelen Balkan muhacirleri, ülkeye ilk ayak bastıkları yerde sevinci ve hüznü tekrar yaşayacak. Muhacirler ve yakınları, 15 Ekim’de İstanbul Sirkeci Garı’nda düzenlenecek “Bir Kofer, Bir Sandık’’ adlı faaliyette buluşacak. Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin tertiplediği “Bir Kofer, Bir Sandık’’ta birçok kültür sanat faaliyeti gerçekleştirilecek. Arif Şentürk, Faruk Yılmaz, Ramazan Güney, Rumeli Ekrem, Rüstem Avcı gibi sanatçılar faaliyette sahne alacak.  Devlet sanatçısı Orhan Kurtuldu’nun yönetmenliğinde hazırlanan ve Tenor Aykut Yılmaz’ın eşlik edeceği göçü anlatan skeçler seyirci karşısına çıkacak. Muhacirlerin hayatlarına dikkat çekilecek organizasyonda yer alacak fotoğraf sergisi ile Balkanlara ait fotoğraflar sergilenecek ve ayrıca Balkan kökenli yazarlar kitaplarını katılımcılar ile buluşturacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...