Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın Portakal’a karşı 54. Ulusal Yarışma

Düzenleyen:
Altın Portakal’a karşı 54. Ulusal Yarışma

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bazı Türk sinemacılar Antalya Film Festivali’ne paralel olarak İstanbul’da “54. Ulusal Yarışma” adıyla festival düzenleyecek.

Uluslararası Antalya Film Festivali’nden ulusal yarışmanın kaldırılıp, global bir vizyon kararı alınması hararetli tartışmalara yol açmıştı. Karara itiraz eden bazı sinemacılar, ‘Altın Portakal” ödüllü Antalya Film Festivali’ne paralel yapılacak bir organizasyon için adım atıyor.  “54. Ulusal Yarışma” adıyla gerçekleştirilecek sinema organizasyonu, yeni bir festival kültürü meydana getirmek için yola çıkıyor. Uluslararası Antalya Film Festivali’yle eş zamanlı olarak İstanbul’da yapılacak olan 54. Ulusal Yarışma’nın sloganı ise Behlül Dal’ın “Bir Gün Yine Döneceğim O Şehre” dizelerini oldu. Festivalin jüri üyeliğini Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu üstlenecek. Ayrıca Tül Akbal Süalp, Okan Arpaç ve Ali Deniz Şensöz’den oluşan Sinema Yazarları Derneği SİYAD jürisi de bir ödül takdim edecek. 54. Ulusal Yarışma’nın kalıcı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...