Ressam Erbil’e Beyoğlu Nişanı

Düzenleyen:
Ressam Erbil’e Beyoğlu Nişanı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye’nin tanınmış ressamlarından Devrim Erbil’e, önceki gün“İstanbul-Şiirsel Bir Yorum” adlı şahsi sergisinin açılışı öncesi, Beyoğlu Nişanı takdim edildi.

Türkiye’nin tanınmış ressamlarından Devrim Erbil’e, önceki gün“İstanbul-Şiirsel Bir Yorum” adlı şahsi sergisinin açılışı öncesi, Beyoğlu Nişanı takdim edildi. Sanatçıya mükâfatı, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda yapılan merasimle verildi. Tören öncesinde açıklama yapan Devrim Erbil “Sanat hayatımda birçok ödül kazandım ama bunun anlamı çok farklı. Çünkü Beyoğlu, sanatın merkezi, sanatın kalbi” dedi. Erbil, 1954’te İstanbul’a ve akademiye geldiğini dile getirerek “O zamanki şartlar içinde bile yine Beyoğlu, sanatın merkeziydi. Çok az galeri vardı ama burası, sanatı besleyen bir ortamdı. Mesela Narmanlı Han’da sanatçılar olurdu. Aliye Berger orada çalışırdı. Benim hocam Bedri Rahmi’nin (Eyüboğlu) orada atölyesi vardı” ifadelerini kullandı. Törende söz alan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “Devrim Erbil Bey, yarına eşsiz bir miras bıraktı. Bugünün İstanbul’unu merak edenler aradıklarını onun resimlerinde bulacaklar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...