Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

18 yaşından küçüklere müze bedava

18 yaşından küçüklere  müze bedava

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Müze ve ören yerlerine giriş ücretinin yüzde 50 artırılması tartışmaları beraberinde getirdi. Turizmciler, “Bu tarife, yerli ziyaretçi sayısını ciddi manada olumsuz etkiler” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 55 müze ve ören yerine giriş ücreti yüzde 50 artırıldı. Ayasofya, Topkapı Sarayı ve İzmir Efes Ören Yerini ziyaretin bedeli 60 liraya yükseldi. Pamukkale’ye giriş ise 50 lira oldu. Bu zamlar, tartışmaları beraberinde getirdi. Bakan Yardımcısı Haluk Ulusoy tepkiler üzerine “Sevgili gençler, 18 yaşına gelene kadar tüm T.C. vatandaşı gençlerimize Ayasofya gibi 300’e yakın sayıda müze ve ören yerinin ücretsiz olduğunu biliyorsunuz değil mi? Henüz görmeyenler haydi Ayasofya’ya” diyerek küçük ziyaretçilere çağrıda bulundu.

ZİYARETÇİ AZALIR
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen ise “Zam yapılırken yerli turistin müze ve ören yerlerini ziyaret etmesini kolaylaştıracak indirimlerin de yapılması gerekiyor. Bu tarife, yerli ziyaretçi sayısını ciddi manada olumsuz etkileyecektir. Pamukkale’yi Denizli halkının dahi ziyaret etmesi neredeyse imkansız hale gelmiştir. Kültürel ve doğal varlıklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için buraların vatandaşlara ulaşabilecekleri tarifelerle sunulması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...