Konya gibi iller sanatçılarımızı kısırlaştırıyor

Düzenleyen:
Konya gibi iller sanatçılarımızı kısırlaştırıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Tiyatrolarını (DT) inceleyen Sayıştay, kuruma bağlı on iki tiyatro müdürlüğünün onuna asaleten atanan müdürlerin, vazifenin gerektirdiği bilgiye sahip olmadıkları, bu sebeple harcama yetkilerini yardımcılarına devrettiklerini ortaya koydu.

Damla Peker ANKARA

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünde gerekli şartları haiz olmayan oyuncuya harcama yetkisi verildiği kaydedilen Sayıştay raporunda “İdarenin standartları dikkate almayarak mevzubahis görevlendirmede keyfî davrandığı kanaati oluşmuştur” ifadelerine yer verildi. DT ise Sayıştay’ın ikazlarına karşı enteresan bir savunma yaptı. Savunmada tecrübeli sanatkârların Konya, Van ve Diyarbakır gibi yerlerde yaşamalarının sanat açısından kısırlaşmalara yol açacağı iddia edildi. DT, sanatçıların daha çok büyük şehirlerde yaşamak istediklerini de kaydederek “Her bölgede görev yapan sanatkârlarımız, şartları taşıyamadıklarından dolayı tedviren (yönetmekle görevli olarak) atama yoluyla bölge müdürü olarak görevlendirilmektedirler” açıklaması yaptı. DT’nin savunmasını haklı bulmayan Sayıştay “keyfiyetten uzak tasarruflarda bulunmalıdır” kararına vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...