Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Feridun Düzağaç'tan 'Yenikapı' övgüsü

Düzenleyen:
Feridun Düzağaç'tan 'Yenikapı' övgüsü

MAGAZİN Haberleri

Feridun Düzağaç, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından siyasi kanatta oluşan birlik duygusunun topluma iyi geldiğini söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen "Zeytinli Rock Festivali"ne katılan Düzağaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Düzağaç, festivalin ünlü isimlere ev sahipliği yaptığını belirterek, "Gençler sadece genç olmakla bile güzeller. Festival alanı içinde herhangi bir olay yok. Çok güçlü isimler sahne alıyor. Güzel ve keyifli bir ortam var." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin son zamanlarda sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Düzağaç, "Acılardan bir takvim olsa ülkemizde maalesef boş bir gün kalmayacak gibi. Böyle bakıldığında hep o tartışma devreye giriyor. 'Ama hayat devam ediyor' deniyor ve müzik, festivaller kaldığı yerden devam ediyor. Bence de böyle olması gerekiyor." diye konuştu.

BİRLİK DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİ

Düzağaç, toplumun her kesiminden görevi, işi, sorumluluğu ne olursa olsun herkesin önceliğinin kanın durması olduğunu dile getirdi.

İfadenin ve iletişimin çok önemli olduğu bir zaman diliminden geçildiğini vurgulayan Düzağaç, şöyle konuştu:

"Adını anmak istemediğim, yakın geçmişteki büyük badireyi atlattıktan sonra devletin her kademesindeki siyasi kanatta oluşan birleşme ve birlik duygusunun bu topluma bir derece iyi geldiğini hissettim. Ben de kendi payıma çok iyi hissettim. Bizler demokrasi ve evrensel doğrular adına oy vermekle mükellef vatansever insanlarız ve meclisteki her bireyin ve onların dahil oldukları partilerin birbirleriyle iyi geçinmeleri, iletişim içinde olmaları ve birbirlerine sevgi sözcükleriyle hitap etmelerini görmek istiyoruz. Bu ülkemizdeki demokrasi tarihinin belki de en özlediği şey. Son kötü olaydan sonra böyle bir durumun çıkması hem çok şaşırtıcı hem de düne kadar birbirlerinin adını anmak istemeyen devlet yöneticilerinin ve siyasilerin birlik duygusu içinde olmaları çok önemli. Bunun toplumun kademelerine yansıması gerektiğini düşünüyorum."

Düzağaç, bunu da siyasilerin başarması gerektiğini ifade ederek, "Bu darbe girişimi sonrası oluşan olumlu havanın, paylaşacak başka bir ülkemiz ve toprağımız olmadığının bilincine varmış bu söylemin devam etmesini umuyorum." dedi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...