Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerlikaya: Aile dizilerine teşvik 2018'de

Düzenleyen:
Yerlikaya: Aile dizilerine teşvik 2018'de

MAGAZİN Haberleri

RTÜK Başkanı Yerlikaya “Dizilerin, filmlerin aile dostu olmasını istiyorsak bizim de destek vermemiz lazım. Sadece müeyyide uygulamak olmaz” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, “aile dostu” dizi ve filmlere 2018’de teşvik vermeye başlayacaklarını belirtti. 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) yapılan düzenlemeyle aile, çocuk dostu dizilerin teşvik edilmesine karar verildiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK’ün de sorumlu kuruluş olarak belirlendiğini hatırlatan Yerlikaya, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yerlikaya “İnşallah teşvik uygulamasıyla ilgili önümüzdeki günlerde müjdeyi vermeyi düşünüyoruz, bunu bütçemize de koyuyoruz. Yayıncılarımıza bir nebze de olsa destek vermeyi düşünüyoruz. Çünkü dizilerin, filmlerin aile dostu olmasını istiyorsak bizim de destek vermemiz lazım. Sadece müeyyide uygulamak değil teşvik de önemli” dedi. KHK ile aile dostu dizi ve filmlere teşvik verilmesine yönelik kanuni altyapının da oluştuğuna işaret eden Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: Dolayısıyla uygulamanın hayata geçirilmesi için önümüzde çok fazla engel kalmadığını düşünüyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde teşvik verilmesine başlayacağız. Bütçemize koyuyoruz. Önce ilkeleri belirleyeceğiz. Bakanlığımızla aile dostu dizilerin, filmlerin, yapımların hangi ilkelere göre belirleneceğini görüşüyoruz. Alınacak ilke kararları sonrasında da bu tür dizi, film ve yapımlara destek vermeyi düşünüyoruz. 

 

Türkçenin doğru kullanımı için eğitim vereceğiz

“Radyo ve Televizyonlarda Doğru, Güzel ve Anlaşılır Türkçe Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi”ne değinen Yerlikaya, hem yerel hem de sonraki aşamalarda ulusal medyadaki radyo ile televizyonlarda Türkçenin daha doğru ve güzel kullanılması için eğitimler verileceğini dile getirdi. Yerlikaya “Türkçenin doğru ve güzel kullanımı da çok önemli. Çünkü vatandaşlarımızdan da çok şikayet geliyor. Yetişkinlerin televizyon izleme saatleri normalde 3, hafta sonu 5 saat. Çocuklar ise televizyonun ve radyonun karşısında çok daha fazla duruyor. Bazı aileler televizyonu ‘dadı’ gibi kullanıyor. Öyle olunca çocuk da her şeyi oradan öğreniyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...