Kervan artık yürümüyor!

Düzenleyen:
Kervan artık yürümüyor!

MAGAZİN Haberleri

Ermeni tehcirini konu edinen ve 6 Ekim’de vizyona giren “Kervan 1915” filmini yazıp yöneten İsmail Güneş, filmi salonlardan çekme kararı aldıklarını belirtti.

Kervan 1915 filminin yönetmeni ve senaristi İsmail Güneş, dağıtım aşamasında problemler yaşadıklarını ifade ederek, filmin vizyondan çekme kararı aldıklarını belirtti. Güneş, filmin her aşamasında büyük engellerle karşılaştıklarını ifade ederek şöyle konuştu: Filmin önce 54, sonra zorlukla 84 salonda gösterilmesi büyük bir skandaldır. Böyle bir filmin en az 300 salonda gösterime girmesi lazımdı. Tehciri filmimizde iyi anlattığımızı düşünüyoruz ama uzun süre oyuncu bile bulamadım. Bazı oyuncular önce ‘Evet’ dedi, daha sonra menajeri arayıp ‘Ben oyuncumun bu filmde yer almasını istemiyorum’ dedi. Sette ekibin yüzde 70’i işi bıraktı. Para almadıkları için değil, tamamen ideolojik sebeplerle... Büyük bir kesim, bu iş yarım kalsın diye hareket etti. Sanki gizli bir el filmin yapımına müdahale ediyor ve bu projenin seyirciyle buluşmamasını arzu ediyor. Filmi büyük zorluklarla ve 3 yılda bin 500 kişilik ekiple yaptık. Önce 15 Temmuz, sonra referandum gerekçesiyle gösterimi tehir ettik. Nihayet bugüne geldik ancak hiç ummadığımız engellerle karşılaştık. Filmi dağıtım problemleri ve sinema salonlarının kötü niyetli tutumlarından ötürü salonlardan çekme kararı aldık. Görülüyor ki, bundan böyle gişe açısından tekellerin ilgisini çekmeyen ulusal yapımlar seyirciyle buluşamayacaktır. Önemli lokasyonlarda vizyona giremeyen filmimiz ağır darbe almıştır. Filmimizin sinema seyircisiyle buluşamadığı bir sistemde daha fazla yer almak istemiyor ve üzülerek ‘Kervan 1915’i vizyondan çekiyoruz...

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...