Kuveytli oyuncu Türkiye'de şifayı buldu

Düzenleyen:
Kuveytli oyuncu Türkiye'de şifayı buldu

MAGAZİN Haberleri

Yaz tatilini geçirmek için İstanbul’a gelen Kuveytli ünlü tiyatro sanatçısı 75 yaşındaki Muhammed Cabir, Atatürk Havalimanı’nda aşırı göğüs ağrısı sebebiyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Şifa Kaymak İSTANBUL

Yaz tatilini geçirmek için İstanbul’a gelen Kuveytli ünlü tiyatro sanatçısı 75 yaşındaki Muhammed Cabir, Atatürk Havalimanı’nda aşırı göğüs ağrısı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi riski ile hayati risk yaşayan ünlü sanatçının 3 kalp damarında daralma ve tıkanma tespit edildi. Memorial Şişli Hastanesi Girişimsel Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Göktekin tarafından 3 damarına stent takılan Cabir, tatil için geldiği İstanbul’da sağlığına kavuşarak ülkesine döndü.

YAZ TATİLİ İÇİN İSTANBUL GELMİŞTİ

Kuveyt’in en ünlü tiyatro sanatçılarından birisi olan Muhammed Cabir, yoğun geçen sezon sonrası yaz tatilini geçirmek için İstanbul’a gelmeyi planladı. Ağustos’un ilk haftası ailesiyle birlikte uçağa binerek İstanbul’a doğru yola çıktı. Ancak uçak havalandıktan sonra göğsünde ağrılar hissetmeye başladı. Yolculuğu boyunca bu ağrıları pek önemsemedi. Atatürk Havalimanı’na indiklerinde göğüs ağrıları şiddetlenerek devam edince fenalaştı. Hemen bir
ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldı.

HAYATI BOYUNCA HİÇ KALP RAHATSIZLIĞI YAŞAMAMIŞTI

Böbrek hastası olan ancak o yaşına kadar herhangi bir kalp rahatsızlığı yaşamayan ünlü sanatçıda kalp damarlarında tıkanıklık şüphelenildi. Hemen anjiyo
yapılarak hastaneye yatırılan Cabir’e doktorları 3 kalp damarının by-pass yöntemiyle değiştirilmesi gerektiğini, aksi durumda kalp krizi geçirerek hayati risk yaşayabileceğini söyledi. Bu durumu dikkate alan sanatçı vakit kaybetmeden by-pass ameliyatı oldu.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ÜLKEME DÖNÜYORUM

Yaz tatilini geçirme hayali ile geldiği İstanbul’da kalp rahatsızlığı ortaya çıkan Cabir, erken teşhis ile hayata tutunduğunu belirterek “İstanbul’da hiç tatil yapmamıştım. Bu sene ailemle birlikte tatilimizi burada geçirmek için plan yaptık. Ancak göğsümdeki dayanılmaz ağrı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldım. Hiç kalp rahatsızlığım olmamıştı, meğer 3 kalp damarımda tıkanıklık varmış. Böbrek hastası olduğum için durumumu hemen ülkemdeki
doktorumla paylaştım. Bu tür konularda en güvendiği doktorun Prof. Dr. Ömer Göktekin olduğunu söyledi. Bende hemen kendisine geldim. Başarılı iki stent işlemiyle kalp damarlarımı değiştirdi. Şimdi tatil için geldiğim İstanbul’dan sağlıklı bir şekilde ülkeme dönmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

KALP KRİZİ GEÇİREBİLİRDİ

Prof. Dr. Ömer Göktekin ise Muhammed Cabir’in 75 yaşına kadar hiçbir kalp problemi olmadığını belirterek “ileriki yaşlarda bu tür damar tıkanıklıkları ve daralmaları normaldir. Cabir’in tek şansı bu hastalığının havalimanında fark edilerek hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılması olmuş. Bize geldiğinde 3 damarında tıkanıklık ve daralma vardı. Hastamızda böbrek hastalığı olduğu için önce iki damarını sonraki seansta ise bir damarını açtık. Eğer bu damarları değiştirilmeseydi kalp krizi geçirme ihtimali vardı. Sağlıklı bir şekilde hastanemizden taburcu ediyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...