Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayla filminin Süleyman'ı hayatını kaybetti (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

Düzenleyen:
Ayla filminin Süleyman'ı hayatını kaybetti (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

MAGAZİN Haberleri

Son dakika! Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti. "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği vefat etti. Süleyman Dilbirliği kimdir, neden öldü?

Son dakika! Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti. Ayla filminin Süleyman'ı hayata gözlerini yumdu. Süleyman Dilbirliği neden öldü? Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi  gören Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Dilbirliği, solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla 12 Kasım'dan bu  yana yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Peki Süleyman Dilbirliği kimdir, kaç yaşında?

SÜLEYMAN DİLBİRLİĞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ayla filmine konu olan 92 yaşındaki Kore gazisi emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği, 12 Kasım'da solunum ve böbrek yetmezliği tanısıyla hastaneye kaldırılmıştı. Yaklaşık 30 gündür kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakımında tedavisi devam eden Astsubay Dilbirliği, bugün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kore gazisi emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hayatını kaybettiğini duyuran hastane yetkilileri şu açıklamayı yaptı

“Kore gazimiz, 92 yaşındaki Süleyman Dilbirliği 12 Kasım 2017 tarihinde solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla hastanemiz yoğun bakım kliniğine yatırılmış, yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileri ile takip ve tedavi altında tutulmuştur. Ancak hastamızın son 1 hafta süresince genel durumunda bozulma görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen çoklu organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm müdahalelere rağmen gazimiz 07.12.2017 tarihinde saat 11.00'de vefat etmiştir.” 

Ayla filminin Süleyman'ı hayatını kaybetti (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği yarın öğle namazını müteakip Selimiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

 

SÜLEYMAN DİLBİRLİĞİ KİMDİR?

 Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayat hikayesi geçtiğimiz günlerde “Ayla” filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı.

 

 

Gerçek hayat hikayesinden hazırlanan filmde annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü.

Ayla filminin Süleyman'ı hayatını kaybetti (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

Gazi babasını ziyaret eden Koreli Ayla, gözyaşlarına boğuldu

Hayatının anlatıldığı "Ayla" filminin galasından sonra Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Dilbirliği'ni ziyaret eden Kim, duygusal anlar yaşadı. Odaya girince manevi babasının yanına giden Kim, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...