HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bir Umut Yeter dizisinde Çerkeslere hakaret!

Düzenleyen: /
Bir Umut Yeter dizisinde Çerkeslere hakaret!
Kanal D&tt2;nin &quot2;-Bir Umut Yeter, Çerkezlere Hakaret, Haber

MAGAZİN Haberleri

Kanal D'nin "Bir Umut Yeter" isimli dizisinde, "Bunun sütü bozuk. Tam bir Çerkes kızı" ifadeleri kullanıldı. Skandalın ardından kanaldan özür açıklaması geldi.

Kanal D televizyonunda ekrana gelen “Bir Umut Yeter” adlı dizinin 6 Ekim Cumartesi günü yayınlanan bölümünde Çerkesler hakkında ‘sütü bozuk’ gibi ırkçı ifadelerin kullanılması büyük tepki çekti.

"Tam bir Çerkes kızı"

Dizide "Bunun sütü bozuk. Annesi şöförün yeğeniydi çok güzeldi. Tam bir Çerkes kızı. Kenan Bey çocuk doğunca alıp annesine yol verdi." repliği yer alıyordu.

Kanal D'nin konu ile ilgili özür açıklaması şu şekilde:

"6 Ekim 2018 Cumartesi akşamı yayınlanan Bir Umut Yeter isimli dizimizin 2. bölümünde, Çerkes vatandaşlarımızın tepkisine sebep olan hususlar bulunduğunu kamuoyundan öğrenmiş bulunuyoruz.

"Tesadüfen oldu"

Konu incelendiğinde; bir kasıtla yapılmamış, tesadüfen bağımsız diyalogların birbiriyle illiyetli olduğu ve Çerkes vatandaşlarımızı hedef aldığı izlenimini verdiğini gelen tepkilerden anlamış bulunuyoruz.

Kanal D ve MF Yapım ailesi, senaristimiz Melis Civelek ve tüm oyuncularımız olarak hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi sevgi ve saygıyla kucakladığımızı belirtmek isteriz.

Konuyla ilgili tüm Çerkes vatandaşlarımız ve ilgili derneklerden , istemeden ve gözden kaçarak oluşturduğumuz hassasiyet için özür dilemeyi borç biliriz."

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...