Bahar Candan ve Nihal Candan kaç yıl ceza aldı, ne kadar hapis yatacak? Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bahar Candan ve Nihal Candan kaç yıl ceza aldı, ne kadar hapis yatacak? Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı?

MAGAZİN Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medya fenomenleri Bahar-Nihal Candan savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Bahar Candan ve Nihal Candan tutuklandı. Bu gelişmenin ardından Bahar Candan ve Nihal Candan kaç yıl ceza aldı, ne kadar hapis yatacak? Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı? Merak edildi.

Bahar ve Nihal neden tutuklandı? Sosyal medya fenomenleri Bahar-Nihal Candan savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Bahar Candan ve Nihal Candan tutuklandı. Bu gelişmenin ardından Bahar Candan ve Nihal Candan kaç yıl ceza aldı, ne kadar hapis yatacak? Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı? Merak edildi. Detaylar…

BAHAR VE NİHAL CANDAN NEDEN TUTUKLANDI?

Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul’da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliye’sine getirilmişti. Candan kardeşlerin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Ardından Bahar Candan ve Nihal Candan hakkında tutuklama kararı çıktı.

Bahar Candan ve Nihal Candan kaç yıl ceza aldı, ne kadar hapis yatacak? Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı?

Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam ile ilgili çalışmanın, daha önce bir suç örgütüne yönelik yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" ile ilgili soruşturmanın devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Söz konusu soruşturmada, ülke genelinde çeşitli devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti.

Bu yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira alan şüphelilerin, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti.

Bunun üzerine 3 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...