Bülent Arınç: AK Parti 3 aylığına bıraksa...

Bülent Arınç: AK Parti 3 aylığına bıraksa...

Politika Haberleri

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları

Bu ülkeyi kime teslim edeceksiniz. Şöyle bir ihtimali düşünün 3 aylığına Ak Parti bıraksa kimseyi bulamazsanız. Keşke Ak Parti'den iyi birileri olsaydı da biz seçilmezsek de Türkiye'ye bir şey olmaz diyebilsek. Bazen düşünüyorum ruhum daralıyor, uyanıyorum.Bu yüzden biz değil Ak Parti olmalı. Biz millete verdiğimiz sözlerden dönmezsek millet bizi desteklemeye hep devam edecektir. Önümüzdeki seçimler Türkiye için kader seçimidir.
MİLLETVEKİLLLİĞİ SÜRESİ 5 YILA ÇIKARILMALI
2019'da bütün seçimlerini bir arada yapacağız. Milletvekili seçimleri, belediye seçimleri yenilenecek. Belki de 3 sandığı bir arada göreceğiz. Milletvekili süresini 4 yıldan 5 yıla çıkarmalıyız. Biz bu düzenlemeyi 2007'de zorunlu olarak yapmıştık. Bu işler olacak. Millet yapılanı takdir ediyor. herkes teşekkür ediyor. Ben bunu 2001'de parti kurulurken de hissetmiştim.
BİZ PAZARTESİYİ DÜŞÜNÜYORUZ
Bizim hedeflerimiz böyle 2023. 2023'te dur diyoruz Erdoğan'a olmaz 2053 diyor. Hedefi ile yaşar insan, umudu ile yaşar insan. Bizim dışımızdaki partilere bakın pazar gününün seçimini düşünüyorlar Pazartesiyi düşünen yok. Bakın ben 2023'ü düşünüyorum. Bu ne kadar güzel bir şey. 2007 seçimlerine giriyoruz. meclis başkanıyım. Bir karmaşa var Türkiye'de 327 diye bir hokkabazlık çıkardılar. Herkes diyor ki bu seçim kritik. Yüzde 26'la telaffuz ediliyordu. Sonra millete bir gittik. Bizim işimiz bu biz Pazartesiyi düşünüyoruz. 2011'de de böyleydik. Millet ufku olan insana inanıyor.
BUGÜNÜN EN ÖNEMLİ HASTALIĞI UNUTKANLIK
Bugünün en önemli hastalığı unutkanlık. 12 yıl önce neredeydik bunu hatırlamıyorlar. 3 partili koalisyonlardan bugüne kadar neler çektiğimizi herkesin hatırlaması lazım. Siyaset itibarsızlaşmıştı. Millet sandıktan soğumuştu. Biz siyaseti ayağa kaldırdık, itibar kazandırdık. Siyasetin kalbi TBMM'dir.Nereden nereye geldiğimize herkesin bakması lazım.Bir milyon doları dışarıdan arayıp bulmaya çalışırken bugün dünyadaki ihtiyaç sahiplerine gönderdiğimiz yardım miktarı 5 milyar dolardır.

www.turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...