Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçak HDP’liler için süreç başladı

Düzenleyen:
Kaçak HDP’liler  için süreç başladı

POLİTİKA Haberleri

Dokunulmazlıklarının kaldırılacağını anlayınca geçen yıl yurtdışına kaçan HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, “devamsızlıkları nedeniyle” milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin süreç başladı.

TBMM Bürosu ANKARA
Dokunulmazlıklarının kaldırılacağını anlayınca geçen yıl yurtdışına kaçan HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, “devamsızlıkları nedeniyle” milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin süreç başladı. TBMM Başkanlık Divanının dün yapılan toplantısında Hezer ile Sarıyıldız’ın TBMM çalışmalarına katılmamalarına ilişkin mazeretleri kabul edilmedi ve her iki milletvekilinin 47 birleşim yok yazılmaları kararlaştırıldı. HDP’lilerin itirazına rağmen, AK Parti ve MHP’li divan üyelerinin oyları ile Sarıyıldız ve Hezer’in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin dosyanın Anayasa-Adalet karma komisyonuna sevkedilmesi kararı alındı. Başkanlık Divanında, bu milletvekillerine ödenek ve yollukların geri alınmasına yönelik Meclis Genel Kuruluna teklif götürülmesi kararı da alındı. HDP’li Sarıyıldız ve Öztürk, hakkındaki süreç tamamlanırsa “devamsızlık” gerekçesiyle atılan ilk milletvekilleri olacaklar.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...