CHP'den 'kontrollü yürüyüş'

Düzenleyen:
CHP'den 'kontrollü yürüyüş'

POLİTİKA Haberleri

Her sıkıştığında çareyi sokak çağrısı yapmakta bulan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu sefer kendini yollara verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MİT Tırları ihanetinin görüntülerini Can Dündar’a servis ettiği için 25 yıl hapse mahkûm olan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yolla düştü. 
Kendisi de “TIR’larla DEAŞ’a silah gönderdik” yalanını yer fırsatta dile getirip ülkesinin Avrupa ve ABD nezdinde terörist devlet ilan ettirme çabasına girmişti. MİT tırları ile ortaya çıkan tablo aslında bir ihanetin deşifresiydi. Türkiye’yi uluslararası ortamda savaş suçu işleyen bir ülke olarak yargılatmak isteseler de bunu başaramadılar. 
Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün sosyal medyadaki tetikçileri tarafından duyurulan 15 Haziran provokasyonuna da alet oldu. 
CHP, 15 Temmuz’un yıl dönümüne bir ay kala başlattığı bu provokasyonla FETÖ gerçeğinin değil, ‘FETÖ mağduriyeti’ni gündeme getirip darbecilerin ekmeğine yağ sürme derdine girdi. FETÖ’nün son umudu olan Kılıçdaroğlu’nın bu eylemi, Gezi ayaklanmasını hatırlattı. CHP liderinin ‘asker arkamdaymış’ gibi gösteren afişi de ‘ordu göreve’ pankartlarını akıllara getirdi.
Kılıçdaroğlu şovuna “Adalet Yürüyüşü” adını verdi, saat 11.00’de Güvenpark’a gelerek bir basın açıklaması yaptı. 
Mahkemelerde ve hapishanelerde gazetecilerle öğretim üyeleri istemediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Her özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz” diyerek ucuz kahramanlık yaptı.  Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Kızılay’dan hareket ederek, Sıhhıye-Ulus üzerinden İstanbul Yolu’na çıktı. Dün 16 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu’nun bugünden itibaren ise 26 günlük programda günlük 18 km yol yapacağı bildirildi. CHP liderine parti yöneticilerinin yanı sıra eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine 
Alşan da eşlik etti.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE “RABİA” GERGİNLİĞİ

 Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü için Kızılay’da bin 500 polis görev yaptı. 12 kişilik yakın koruma ekibi de Kılıçdaroğlu’nun tek başına yürüyebilmesi için özel koridor oluşturdu. Bazı yollar trafiğe kapatıldı, Kızılay, havadan helikopter destekli olarak kontrol altında tutuldu. Yolun karşı tarafında duran bazı araçlardan Rabia işareti yapılması üzerine ise taraflar arasında kısa süreli arbede çıktı.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...