Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Levhalar bile utanır

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Levhalar bile utanır

POLİTİKA Haberleri

“İstismar ile adalet aranmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaletin aranacağı yer bellidir. Birisi çıkıp da yargıyı baskı altına alamaz” dedi.

Yücel Kayaoğlu-İsmail Sonsuz ANKARA

AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Vefa İftarı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınlarından umudunu kesmiş bir ülkeyi darbe teşebbüsü dahil birçok badireyi rahatça atlatan güçlü bir yapıya kavuşturduklarını belirterek, CHP liderine yüklendi. Erdoğan, milletvekili Enis Berberoğlu’nun casusluk davasından tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek şunları söyledi: Şimdi birileri yürüyor sokak, cadde. Demirel’in dediği gibi yollar yürümekle aşınmaz. Bunlar da bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar. Ellerindeki ‘adalet’ levhaları bile utanır bunlardan, istismar ile adalet aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir. Siz bu ülkede parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara saygı duymak zorundasınız. ‘Anayasa devletiyiz, hukuk devletiyiz’ diyorsunuz. Anayasanın 138. maddesi kim için? Kim olursa olsun eğer birileri bırakın hükmetmeyi, tavsiye dahi edemez. Yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almak isteyenlerde aynı durumlarla yarın karşı karşıya kalabilirler. Yargı onlar içinde geçerlidir. Biz partimizin kapatılma döneminde hep arkadaşlarıma şunu tavsiye ettim, ‘sabır, sabır, sabır.’ Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz ülkemizi hendekler, çukurlar açanlar gibi, bombalarla tehdit edenler gibi şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle, her tarafı tahrik etmek suretiyle biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi hukuk standartları içinde mücadele vererek yürüttük, tesis ettik.

Kışla camiine yakın takip

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan 4’üncü Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı kışlasında yapılacak camiyi yakından takip ettiği öğrenildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın geçen hafta verdiği iftar sonrası, Kahraman’ın makam odasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar ile çay içen Erdoğan’ın gündeminde Ankara’da devam eden cami projeleri vardı. Erdoğan, Akar’a kışlada yapılan camiyi sordu, Akar da projenin devam ettiğini söyledi. 

Erdoğan Almanya yolcusu

Türkiye-Almanya ilişkileri, bu ülkenin terör örgütlerine verdiği destekten dolayı en gergin dönemini yaşarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya ziyarete hazırlanıyor. Erdoğan, Ramazan Bayramı sonrası ilk yurt dışı ziyaretini, 7-8 Temmuz’da Hamburg’da gerçekleştirilecek G20 zirvesi kapsamında Almanya’ya yapacak. Burada liderlerle ikili görüşmeler yapması beklenen Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesinde ise İncirlik ve FETÖ konusu ele alınacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...