Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan CHP'li Özel'e 100 bin liralık dava

Düzenleyen:
Erdoğan'dan CHP'li Özel'e 100 bin liralık dava

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Manisa Milletvekili Özgün Özel'e "kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, tamamen gerçek dışı ithamlarda bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan 15 Temmuz sonrası bütün davalarını geri çekmişti. Bu dava bir yıl sonra ilk olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Manisa  Milletvekili Özgür Özel'e 100 bin liralık manevi tazminat  davası açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ve Tuğba Sağlam Eker  tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen 9 sayfalık dava dilekçesinde, TBMM Genel Kurulunda, Özel'in 15 Haziran 2017'de yaptığı konuşmasından bazı  bölümler aktarıldı.

15 TEMMUZ VURGUSU 
Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası  milli birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için dava ile şikayetlerinden  vazgeçtiği, ancak Özel'in konuşmasında Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözlerin, 15  Temmuz darbe girişimi sonrası tesis edilen "Yenikapı Ruhu"nun açık bir ihlali  mahiyetini taşıdığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vazgeçtiği davalar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleriyle ilgili onlarca dava ve şikayetin  de olduğu anımsatılarak, şu değerlendirmede bulunuldu: "Geçmişte olduğu gibi bugün de sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş  olduğu iyi niyetin davalı ve mensubu bulunduğu partide hiçbir karşılığının  bulunmadığını, aksine tüm iyi niyetli çabalara rağmen sayın Cumhurbaşkanımıza  yönelik kötü niyetli yaklaşımların dozunu artırarak devam ettiğini tarihe not  düşmek açısından özellikle vurgulamak isteriz."

HAKARET İÇERİYOR
Özel'in açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde  değerlendirilmesinin hukuken mümkün görülemeyeceği kaydedilerek, "Davalının bu  gerçek dışı iddialar üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratma çabasını siyasi  ahlakla, siyasetin temel ilkeleriyle ve etik kurallarıyla bağdaştırmak mümkün  değildir. Meclis çatısı altında sarf edilen ve ağır hakaretler içeren beyanlar,  kesinlikle siyasi eleştiri ve düşünce açıklaması kapsamında mütalaa  edilemeyecektir." ifadesine yer verildi.Benzer iddialar nedeniyle açılan davalarda, Cumhurbaşkanı lehine  manevi tazminata hükmedildiği hatırlatılan dilekçede, emsal kararlarda bahsi  geçen açıklamalar ile dava konusu açıklamaların birebir örtüştüğü ve bu nedenle  manevi tazminata hükmedilmesinin hukuki bir zorunluluk olduğu vurgulandı.  Dilekçede, Özel'in TBMM'de sarf ettiği ifadeler nedeniyle 100 bin lira  manevi tazminatla cezalandırılması ve hükmedilecek tazminatın caydırıcı olması  talep edildi.
 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...