Bakan Mevlût Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya cevap

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Bakan Mevlût Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya cevap

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Müttefikimiz olan Almanya, terör örgütlerinin faaliyet göstermelerine izin veriyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Mevkidaşım Gabriel ile Mart'ta Berlin'de görüştüm. Türkiye'ye ekonomik tehditte bunulmanın yanlış olduğunu söylemişti. Türkiye'ye yönelik böyle tehditleri ciddi bir devlete yakıştıramıyoruz" AB henüz 18 Mart anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmemişken; AB'nin fon durdurmakla tehdidi ciddiyetle bağdaşmıyor. AB sözünü tutmalı. Almanya'da seçim arefesindeyiz. Almanya top yekün taraf olup, içişlerimize karışmıştır. Almanya'da siyasi partiler popülizm noktasında yarışır hale geldi. Mevkidaşım Gabriel'in yaptığı açıklamalar Türkiye ve Almanya arasında dostluk ve işbirliğine uymuyor ve çifte standartları içeriyor."

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye hakkındaki açıklamalarına cevap Bakan Çavuşoğlu "Bize bu yönde yapılan tehditleri de aynı devlet ciddiyetiyle değerlendirir ve bunun karşılığını da elbette veririz. Tarih boyunca tüm kurulan Türk devletlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmediğini en iyi Almanya bilir, Berlin bilir. Dolayısıyla bu tehditlerin de şantajların da Türkiye'de karşılık bulmayacağını bilmesi gerekiyor." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...