Erdoğan net konuştu: Bir gece ansızın gelebiliriz

Düzenleyen:
Erdoğan net konuştu: Bir gece ansızın gelebiliriz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiştim bunu Fırat Kalkanı’nda yaptık. Gerektiğinde Irak’ta da bu tür adımları atmaktan geri durmayız.” “Vanaları kapattığımız anda Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak?”

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu, ülkenin içinden geçtiği durum göz önüne alındığında buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Barzani’ye net mesaj gönderdi. “Kimse bizden sınırlarımızın hemen yanı başında yeni bir kriz ve çatışma alanı oluşmasına göz yummamızı bekleyemez. Bu konudaki tavrımız açıktır” diyen Erdoğan, referandumunda yok hükmünde olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu bölgeyi sadece tek bir grubun kontrolü altına almaya çalışması, orada uzun yıllar sürecek çatışmaların, yeni acıların, yeni zulümlerin, yeni katliamların habercisi olmaktan öte bir anlam taşımayacaktır. 
Siyasi olarak, ekonomik olarak, ticari olarak, güvenlik noktasında bütün adımları atıyoruz, atacağız. Silopi’de, boşuna şu anda Silahlı Kuvvetler orada gerekli adımları atmadı. Taviz yok. Şu anda İran, aynı durumda. Aynı zamanda Hava Kuvvetlerimiz şu anda aynı durumda ve sınırlarda sadece Irak tarafına geçişe müsaade var, bu hafta içerisinde diğer tedbirleri de hemen açıklayacağız ve o adımlar da atılacak. Artık giriş-çıkış, bunlar da kapatılacak. Farklı tedbirlerimiz var, ayrı. Onları da ayrıca devreye sokacağız ve bütün bunlarla birlikte bundan sonra Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti. Devlet yöneten bütün bunları A’dan Z’ye düşünmek durumunda. Hep söyledik ya bizler duygusal kararlar almadık. On düşündük, bir adım attık ve bunları da uluslararası diplomasiyi işleterek yaptık. Bakın İsrail’den başka şu anda Kuzey Irak Yerel Yönetimi’nin aldığı kararı destekleyen bir başka ülke yok. Sadece İsrail.
Öyle Kuzey Suriye’de PYD, YPG de oralarda devlet kuracaklarmış... Bunların hepsi onlar için kuru bir rüya. Başka bir şey olamaz. 911 kilometre bizim Suriye sınırımız var. Biz burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Dedim ya bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu Fırat Kalkanı Harekâtı’nda yaptık. Şimdi burada da bu tür gelişmelere müsaade etmemiz mümkün değil. Tüm opsiyonlar, seçenekler önümüzdedir, masa üstündedir. Suriye’de, Cerablus, Er-Rai, Dabık, El-Bab buraya kadar uzanan o 2 bin kilometre karelik alanı nasıl DEAŞ’tan temizlediysek şimdi aynı amaçla yeni bir adım daha atıyoruz. Gerektiğinde Irak’ta da bu tür adımları atmaktan geri durmayacağız. 

YOGAYLA MOGAYLA OLMAZ!

Myanmar’daki Budist terörü ortada. Rohingya Müslümanlarıyla ilgili talebimiz kabul edildi ve onunla ilgili bir oturumu BM’de gerçekleştirdik. Fakat önemli olan ne biliyor musunuz o oturuma bir Cumhurbaşkanı geldi, İran. Başbakan olarak iki başbakan geldi Pakistan ve Bangladeş. Diğerleri dışişleri bakanları seviyesinde. Şu Arakan’a Allah aşkına böyle mi sahip çıkılır? Bizim zorlamamızla yapılan uluslararası girişimlere katılımlardaki gönülsüzlükten büyük üzüntü duyduk. ‘Sadece Myanmar’a kınama yaptık.’ Söylenen bu. Yaptırım yok. Burada çok açıkça bir soykırım var. Dünyaya ‘İslami terör’ diye konuşanlar, ‘Hristiyani terör’ diyorlar mı, ‘Yahudi terörü’ diyorlar mı, ‘Budist terörü’ diyorlar mı? Demiyorlar. Budistleri böyle iyi niyet elçisi gibi hep gösterirler. Şu anda tamamen Myanmar’da ‘Budist terörü’ var. Şu anda Erdoğan’a yüklenecekler, varsın yüklensinler. Öyle yogayla mogayla bilmem neyle filan bu işi geçiştiremezsiniz. Dünya bu kadar zulmü kaldıramaz. Mazlumun ahı öyle bir şeydir ki yerde kalmaz, arşı titretir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...