Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afyon kampının ‘Yıldırım’ esprileri

Düzenleyen:
Afyon kampının ‘Yıldırım’ esprileri

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin istişare toplantısının son oturumuna Başbakan Binali Yıldırım’ın esprileri damga vurdu.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti’nin hafta sonu yapılan Afyonkarahisar’da 26’ncısını gerçekleştirdiği istişare toplantısının basına kapalı bölümünde, Başbakan Binali Yıldırım ile kabine üyeleri, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Toplantıda yapılan konuşmalar Başbakan Yıldırım’ın esprileri ile renklendi. Soru-cevap bölümünde, AB Bakanı Ömer Çelik’e hiç soru gelmeyince Yıldırım “Hadi yine iyisin. Senin işin kolay, kurtardın” diye espri yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da Yıldırım’ın esprilerinden nasibini alan isim oldu. 34 milletvekilinin söz aldığı kampta, en fazla soru Sarıeroğlu’na geldi. Sarıeroğlu’nun milletvekillerinin çalışma hayatına ilişkin sorularını ayrıntılı ve net olarak cevaplaması üzerine Yıldırım “Maşallah, Jülide Hanım yeni bakan oldu. Ama görüyorum ki, çok kısa sürede işine çok hâkim olmuş” dedi.
VEKİLLER TEOG’U SORDU
Kampın önemli gündem maddelerinden birini de TEOG imtihanının yerine getirilecek yeni sistem oluşturdu. Birçok milletvekilli bu konudaki belirsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek “Bizim de çocuklarımız var. Vatandaş gibi biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistem konusunda farklı seçenekler üzerinde çalışıldığını, bu çalışmanın kısa süre içinde bitirileceğini kaydetti. Yılmaz, yeni sistem konusunda TBMM’de milletvekillerini bilgilendireceğini de söyledi.
KAYYUM ATANAN BELEDİYELER
Afyon’daki istişare toplantısında, bölge milletvekillerinden bazıları ise kayyum atanan belediyelerle ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Milletvekilleri, kayyum olarak görevlendirilen isimlerle sıkıntı yaşadıklarını anlatınca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bunlar PKK’nın taşeronluğunu yapıyordu. O nedenle kayyum atadık. Arkadaşlarımızı millete hizmet için göreve getirdik” karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...