Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan vize yasağı ve İdlib açıklaması

Düzenleyen:
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan vize yasağı ve İdlib açıklaması

POLİTİKA Haberleri

ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin sağduyu çağrısı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır. Cezalandırılan hükümet değil 80 milyon oluyor'' dedi. İdlib operasyonuyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, TSK'nın İdlib'e gidişine destek verdiklerini belirterek, ''Türk askeri oraya gitmeli 'çatışmasızlık bölgesi' oluşturulmalı'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib operasyonuyla ilgili ilk kez konuştu.

TÜRKİYE SINIRLARINI GÜVENCE ALTINA ALMAK ZORUNDA

Her ülkenin sınırlarını güvence altına almak zorunda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Askerin İdlib'e gitmesine destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Lideri, konuyla ilgili şunları söyledi; "Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'e gidiyor. Türkiye kendi sınırlarını güvence altına almak zorundadır. Biz askerin İdlib'e gitmesine destek veriyoruz.

"TSK ORAYA GİTMELİ"

"Dış politikada iktidar muhalefet olmaz. İç politikada farklı dillerimiz olabilir. Ama dış politika böyle değil." diye Kılıçdaroğlu, "TSK oraya gitmeli, bir çatışmasızlık bölgesi oluşturmalı. Bazılarının Akdeniz'e ulaşmak için ileride Türkiye'yi zarar sokacak amaçlarına engel olacak davranışları anlıyoruz." şeklinde konuştu.

"AMERİKA YANLIŞ YAPTI"

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı vize yasağına da değinen Kılıçdaroğlu, "Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır. Asla desteklemiyoruz. Binlerce öğrenci gidecek okumaya hastalar var tedavi olmak için gidecekler. Cezalandırılan hükümet değil 80 milyon oluyor. Sağduyunun egemen olmasını ifade edeyim. Her iki ülkenin de sağduyulu davranması lazım. Evet Amerika bizim stratejik ortağımız söyleniyor. Umarız kısa süre içerisinde bu kriz aşılmış olur." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...