Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Konsolosluğa bu ajanlar nasıl sızdı?'

Düzenleyen:
'Konsolosluğa bu ajanlar nasıl sızdı?'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı, Türkiye ve ABD arasında vizelerin askıya alınmasına sebep olan FETÖ’cülerle ilgili “Bunlar İstanbul Başkonsolosluğunda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor” dedi.

İSMAİL KAPAN BELGRAD

Resmî temaslar için Ukrayna’nın ardından Sırbistan’a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasında bazı anlaşmaların imza töreni sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin gelişmeler doğrultusunda, gelecek günlerde nasıl bir yol haritasının izleneceğine yönelik soru üzerine şunları söyledi: “Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorunu biz başlatmadık. Bu meselenin faili Amerika Birleşik Devletleri’nin ta kendisidir ve üst düzey yöneticilerin, özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara’daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da ‘Ben bunu devletim adına aldım’ gibi bir ifadeyi kullanması düşündürücüdür. Eğer durum böyleyse o zaman zaten Amerika’daki üst düzey yönetimlerle bizim konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Ama durum böyle değil de büyükelçi bunu kendi kafasından aldıysa o zaman Amerikan üst yönetiminin bu büyükelçiyi orada bir dakika tutmaması gerekir. Sen ‘Türkiye-Amerika ilişkilerini nasıl bozarsın, sana böyle bir yetkiyi kim verdi?’ demeleri gerekir. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa biz orada onu bir saat tutmayız.”
Erdoğan, diplomatik hiçbir yetkisi olmayan, Amerikan Konsolosluğunda çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, FETÖ ile ilişkilerinin Türk polisi tarafından tespit edildiğini ve bunun da belgelendirilerek yargıyla paylaşıldığını anlattı. Bunun neticesinde de söz konusu kişinin önce gözaltına alındığını ve sonra yargılanmak suretiyle tutuklandığını hatırlatan Erdoğan, bu kişi tutuklandıktan sonra içeride, ikinci bir kişinin daha aynen bu noktada olduğunun bildirildiğini dile getirdi. 

VEDA ZİYARETİNİ KABUL ETMİYORUZ
Bütün bunların, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir şeylerin döndüğünü gösterdiğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
“Amerika’nın burada bir defa bir şeyi değerlendirmesi lazım. Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğu’na nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa o zaman bunları buraya kim soktu? Bunların üzerinde durulması lazım. Hiçbir devlet, kendisini içeriden tehdit edecek olan bu tür ajanlara müsaade etmez. Türkiye Cumhuriyeti de bir kabile değildir. Asırlara varan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir devlet deneyimi, bir devlet tecrübesi vardır. Dolayısıyla böyle bir şeye bizim müsaade etmemiz mümkün değildir. Nitekim veda ziyaretlerinde bulunuyor bu büyükelçi ve şu anda da bu büyükelçinin, gerek bakanlarımız gerek parlamento başkanımız ve gerekse şahsım, veda ziyaretini de kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Çünkü onu Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz bunu da çok açıkça söyleyeyim.” 

‘KANAL İSTANBUL’ İÇİN TARİH VERDİ 
Türkiye- Sırbistan İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nin temeli için tarih verdi. Erdoğan “İstanbul Boğazı’na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız” müjdesini verdi.

'Konsolosluğa bu ajanlar nasıl sızdı?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Belgrad’daki tarihi Kalemegdan’da bulunan Damat Ali Paşa Türbesi’nde dua okudu, çıkışta insanlarla sohbet etti. Erdoğan’ı ziyaretlerinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de yalnız bırakmadı.

'Konsolosluğa bu ajanlar nasıl sızdı?'

Erdoğan, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki tek cami olan tarihi Bayraklı Camisi’ni ziyaret etti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...