Yıldırım: Yapılana misliyle karşılığını veririz

Düzenleyen:
Yıldırım: Yapılana misliyle karşılığını veririz

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin, FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişilerin gözaltına alınmasına gerekçe olarak vizeleri askıya almasına tepki gösterdi.

İsmail Sonsuz ANKARA
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin, FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişilerin gözaltına alınmasına gerekçe olarak vizeleri askıya almasına tepki gösterdi. Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
 Türkiye bir kabile devleti değildir, bize yapılanın misliyle karşılığını veririz. Saatler sonra, ABD’ninki gibi aynı şekilde, aynı ifadelerle gereğini yaptık, karşılığını verdik. Müttefik ülkelerin, bazı meseleleri ileri sürüp, vatandaşları cezalandırmaya kalkması çok yakışıksız bir davranış. Ülkelerimiz arasındaki hiçbir sorunun çözümüne de katkı sağlamaz. ABD’yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ümit ederim ki bu gerginlik kısa sürede sona erer. Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç istinadı yapılan Amerikan’ın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek? Yani beyefendilerden izin mi alacağız, onların icazetini mi alacağız. Hala 15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı FETÖ’yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe, dostluğa sığar mı? Eğer müttefikliğimiz devam edecekse Suriye’de, PKK’nın kuzenleri, yeğenleri, PYD, YPG’ye de kol kanat germekten bir an önce vazgeçmeli. Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız?”
HERKES RAHAT OLSUN
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bölgedeki (İdlib) görevlerini Astana sürecindeki garantör ülkelerce mutabakata varılan angajman kuralları çerçevesinde yürütecektir. Herkes rahat olsun. Ne yaptığımızı bilerek, titizlikle emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Sivillerin ve masumların haklarını en üst düzeyde gözetmeyi hedefliyoruz. Barışa, bölgede istikrara katkı sağlamak için gerekli sorumluluğu alıyoruz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...