Cumhurbaşkanı Erdoğan: Günümüzün Neronları yeni ateş yaktı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Günümüzün Neronları yeni ateş yaktı

POLİTİKA Haberleri

“İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir.”

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Biz barış için uğraşırken bir bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye’yi hallettik derken kucağımızda Kudüs’ü, Yemen’i buluyoruz. İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor” dedi.

LOKMALARA BÖLÜYORLAR

Erdoğan “Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açıdan Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüs’te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek, planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç Müslümanların enerjilerini ve kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir. Müslümanlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir” diye konuştu.

TRUMP GÖRMÜYOR MUSUN?

Erdoğan, katıldığı Yalova AK Parti İl Kongresi’nde de, “20 terörist İsrail askeri bu çocuğu sürüklüyor” diyerek, şöyle devam etti: Ey Trump sen bu zulmü görmüyor musun? Kadın, çocuk, engelli demeden kafeslere kapatmışlar. Şayet bu görüntüler İsrail’den değil de başka bir ülkeden gelseydi o ülkenin başına dünyayı yıkarlardı. Türkiye’den gelse bu görüntüler Batı medyası gündemden düşürmezdi. Diktatör Tayyip Erdoğan’ın ülkesinde böyle bir şey var mı?

SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ

Bizim Kudüs’ün mahremiyeti konu olduğunda pek çok ülkenin yaptığı gibi sırtımızı dönme hakkımız yok. Biz İsrail istemiyor diye Filistin’in Kudüs’ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Amerika’nın başka hesapları var diye Suriye’ye terör devleti kurmasına izin vermeyeceğiz. Bizim ‘Suriye’de zulüm varsa bana ne’ deme hakkımız yok. Kudüs’e uzanan her eli İstanbul’a uzanmış sayarız.

HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Yalova’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da eleştirilerde bulunan Erdoğan “Biz sağlık alanında büyük bir devrime imza attık. Ey Kılıçdaroğlu sen SSK’nın başındayken hastaneler ne hâldeydi? Sen bir yaşındaki torununu 14-15 yaşındaki çocuğunu nasıl sigortalı yaptın onun hesabını ver. Avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen Erdoğan ve ailesine leke süremezsin. Hesap günü yaklaşıyor. Yargıda hesabını vereceksin. Bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...