Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kudüs için trafik başlıyor! Süreci Erdoğan yönetiyor

Düzenleyen:
Kudüs için trafik başlıyor! Süreci Erdoğan yönetiyor

POLİTİKA Haberleri

Kudüs için gerçekleştirilen İstanbul zirvesinin hemen ardından dönem başkanlığı Türkiye’de bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı öncülüğünde Kudüs için diplomasi çalışmalarına başlandı.

5 Ocak tarihine kadar detayları netleştirilecek olan yol haritası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Dönem başkanlığının Türkiye’de olması sebebiyle Kudüs diplomasisi sürecinin sekretaryası ve  karar süreçlerine dair hızlı hareket edilmesi için İstanbul’da özel bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubu içinde Türkiye’nin de içinde yer aldığı üye ülkelerin karar mekanizmalarında hızlı hareket edebilen söz sahibi diplomatları yer alacağı belirtiliyor. Özellikle sürece dair iş paylaşımı ve uluslararası kuruluşlar nezdinde kurumun temsili ve hareket planlarının 5 Ocak tarihine kadar netleştirilmesi planlanırken, çalışma grubunun her on günde bir yapılan çalışmalara dair istişare toplantıları yapmaları da düşünülüyor. Diğer taraftan çalışma grubun belli periyodlarla dönem başkanı Erdoğan’ı bilgilendirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın 2018’de İİT dönem başkanı olarak, Kudüs diplomasi trafiği için bizzat kendisinin yurt dışında resmî görüşmelere katılacağı öğrenilirken, Erdoğan’ın AB üyesi ülkeler, Orta Asya, Afrika ülkeleri ve Güney Amerika ülkeleri nezdinden Kudüs için yoğun diplomasi trafiği gerçekleştireceği kaydediliyor. İİT’de görev yapan diplomatik kaynakları “İslam İşbirliği Teşkilatının tarihinin en hareketli görüşme ve diplomasi trafiği 2018’de olacak” değerlendirmesini yapıyor. Çetiner Çetin 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...