Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım: Kimse kafasına göre iş yapamaz

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Kimse kafasına göre iş yapamaz

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, “Oldubittilerle Kudüs’ü İsrail’e vermek Amerika’nın hakkı değil. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar bizim için yok hükmündedir.” dedi.

Artvin Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Filistin’in halkının yanında durmaya devam edeceğini söyledi. İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatının sonuçlarının çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım “İşte o zirve de gösterdi ki Kudüs, yalnız değil Filistinliler yalnız değil” dedi.

SORUMSUZ, HUKUKSUZ

Bölgemizde bir olay bitmeden yeni bir olayla karşılaşıldığını belirten Yıldırım “İşte geçtiğimiz günlerde Amerika Başkanı sorumsuz, hukuksuz bir kararla Kudüs’ü, İsrail’in başkenti ilan etti ve büyükelçiliğini buraya taşıyacağını beyan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar, bizim için yok hükmündedir” diye konuştu. Yıldırım, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu, cihan Peygamberi’nin miraca çıktığı mescidin adı ve üç büyük dinin de merkezi olduğunu dile getirdi.

BARIŞIN GÜVENCESİYİZ

“Böyle oldubittilerle Kudüs’ü, İsraillilere vermek Amerika’nın hakkı da değil haddi de değil” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Türkiye barışın, huzurun, demokrasinin güvencesi olan bir ülkedir. Türkiye bölgesel ve küresel barışın güvencesidir. Türkiye kendisi için ne istiyorsa başkaları için de komşuları için de aynı şeyi istiyor. Türkiye’yi hesaba katmadan, bu bölgede hiç kimse plan, proje yapmasın. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez. 

BİZDEN BAŞKASI YOK

Filistin Devleti’nin tanınması ve Filistin’in başkenti olarak Doğu Kudüs’ün statüsünün bütün dünya tarafından kabul edilmesi için Türkiye diğer ülkelerle beraber yoğun mücadele veriyor. Bizim Kudüs’te ikamet eden Büyükelçimiz, Filistin nezdindeki Büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs’te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir. İsrail ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez.”
Yıldırım, daha sonra gittiği Ardahan’da da, “Sadece içeride değil, dışarıda da ülkemize plan kuran şer odaklarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Birlik olup, tek yürek halinde geleceğe yürüyecek ve bütün hayallerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...