Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsun'da 2 HDP'li terör propagandasından tutuklandı

Düzenleyen:
Samsun'da 2 HDP'li terör propagandasından tutuklandı

POLİTİKA Haberleri

Samsun'da sosyal medya sitelerinde terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 kişi mahkemece tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na karşı sosyal medya sitelerinden terör propagandası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin bulunduğu paylaşımları tespit etti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 6 gün önce eş zamanlı düzenlenen operasyonla Samsun'da 5, Alaçam ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Halkın Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Yöneltim Kurulu üyeleri Zeki A. ve Seçkin K., HDP Alaçam İlçe Yönetim Kurulu üyesi Haluk A. ile Yavuz Ö., Murat Ç. ve Güner K., TEM Şubesindeki sorgularının ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edilen HDP Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri Zeki A. ve Seçkin K. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, Haluk A., Yavuz Ö., Murat Ç. ve Güner K. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...