Başbakan Yıldırım'dan İran'a yönelik olası saldırı planlarına net cevap

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım'dan İran'a yönelik olası saldırı planlarına net cevap

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, Youtube'da yayınlanan bir programda İran ile ilgili gelişmelere ilişkin bir soruyu cevapladı. İran'ın Türkiye'nin asırlardır savaş yapmadığı ve iyi ilişkilerinin bulunduğu bir komşusu olduğunu vurgulayan Yıldırım, İran'a yönelik olası bir saldırıyı desteklemeyeceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal paylaşım ağı Youtube'da gençlerle buluştu. ABD'nin Irak ve Suriye'nin ardından İran'a müdahale hedefinde bulunduğu ve böyle bir olası saldırı planına Türkiye'nin yaklaşımına ilişkin bir soruya cevap veren Başbakan Yıldırım, İran'a karşı bir saldırıya asla destek verilmeyeceğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"İNCİRLİK SADECE TERÖRLE MÜCADELEDE KULLANILABİLİR"

"Biz ABD'nin İncirlik Üssü'nü sadece terörle mücadele amaçlı kullanmasına izin verdik. Herhangi bir ülkeyi vurmak için bizim üslerimizi asla kullanamaz. ABD, Irak'ı işgalinde Türkiyeyi kullanabildi mi? 1 Mart tezkeresi ABD'nin Türk topraklarını kullanarak yapacağı bir operasyondu biz reddettik."

"İRAN'A YÖNELİK SALDIRIYA DESTEK VERMEK ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ"

"İran bizim 600 asırlık Kasr-ı Şirin anlaşmasından beri herhangi bir savaş yapmadığımız bir komşumuz. Bir komşumuza karşı onlara destek sağlamamız asla düşünülemez."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...