Yerelde ittifak turları başladı

Yerelde ittifak turları başladı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti ile MHP, ittifakı görüşmek için dün ilk defa masaya oturdu. Görüşmede, formüller tek tek değerlendirildi.

Haber Merkezi ANKARA

AK Parti ile MHP, 24 Haziran seçimlerindeki ittifakı, yerel seçimlerde de sürdürme yolunda ilk somut adımı dün attı. Görüşmede Cumhur İttifakının devamı için prensipte anlaşma sağlandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ittifak görüşmeleri için bir araya geldi. Meclis’in sosyal tesislerinde yapılan görüşmede, ittifak formülleri tek tek değerlendirildi.

“CUMHUR”A DEVAM
AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakının devamı konusunda yapılan görüşmede prensipte anlaşma sağlandığı belirtildi. Görüşmede, ittifakın nasıl olacağına ilişkin detaylara girilmezken; MHP Lideri Bahçeli’nin önemsediği 4 prensipte anlaşma sağlandığı öğrenildi. Bu prensipler arasında  üç büyükşehir ile kayyum belediyelerde Cumhur ittifakı temelinde uzlaşılması ve MHP’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aldığı belediyeleri korumak ve mümkün olduğu sürece bu sayıyı arttırmak yer alıyor.

RAPOR HAZIRLANACAK
Hangi seçim bölgelerinde ortak aday gösterileceği, bu adayın hangi partiden seçime gireceği, belediye meclisi yapısının nasıl oluşturacağı gibi adımlar parti kurmaylarının daha sonraki değerlendirmelerinin ardından netleşecek. Birkaç turda gerçekleşmesi beklenen ittifak görüşmeleri sonrasında Özhaseki ve Durmaz birer rapor hazırlayarak kendi genel başkanlarına sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yurda dönmesinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Özhaseki: Sadık kalacağız
MHP’li Sadir Durmaz ile görüşmesinin ardından kısa bir açıklama yapan AK Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “İttifaka sadık kalacağımızı vurguladık. Bahçelinin söz ettiği 4 temel ilke bize ters değil. Detaylar konuşulmadı. Cumhurbaşkanımız döndükten sonra ikili heyetler halinde görüşmelere devam edilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...