Başkan Erdoğan: Çıktığını ispat edin

Başkan Erdoğan: Çıktığını ispat edin

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Macaristan’da Başbakan Viktor Orban’ı kabul etti. İki lider daha sonra soruları cevaplandırdı.

BATUHAN YAŞAR
Budapeşte

Erdoğan, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili şunları söyledi:
“Şimdi bir insan kendisi içeri gidip de bunun dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım? Oradaki Başkonsolosluk görevlilerinin. Sizin kameranız, şuyunuz buyunuz yok mu? Hepsi var. Başkonsolosluk yetkilileri ‘buradan çıktı’ demekle kendilerini kurtaramaz. Eğer çıkmışsa bunu siz görüntülerle de olsa ispat etmek durumundasınız, ispat edeceksiniz. Kalkıp da Türk makamlarına ‘nerede bu’ diye soranlar önce ‘bu nasıl oldu’ diye bunu sormaları lazım. Kaldı ki Türk Hava Yollarının veyahut da havaalanının giriş çıkışları vesaire bunların hepsi inceleniyor. Bu giriş-çıkışlarda da şu anda Suudi Arabistan’dan gelen bazı kişiler var. Bunlarla ilgili de Başsavcılık her türlü çalışmasını yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanı sıfatıyla da bu süreci takip etmek, kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu bazı çekinceler içerisinde kalarak kendi haline herhalde bırakamayız.”

“AB BİZE ZULÜM YAPIYOR”
Erdoğan, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği” konusunda da şunları kaydetti: 1963’ten bu yana oyalanan bir Türkiye var. Hiçbir AB üyesi ülkeye böyle bir zulüm yapılmadı. Evetse evet, hayırsa hayır. Samimi olmak lazım. Alacaksanız sinyallerini verin, almayacaksanız bunu da söyleyin. Ne siz bizi yorun ne de biz sizi. Şu anda sabır noktasındayız.

Budin’in manevi bekçisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında TİKA tarafından restore edilen Gül Baba Türbesi’nin açılışını gerçekleştirecek. Türk-Macar dostluğunun sembolü olarak kabul edilen “Budin’in manevi bekçisi” Gül Baba Türbesi, başkent Budapeşte’de, Gül Tepesi (Rozsadomb) olarak bilinen bölgede yer alıyor. Türbenin hemen yakınındaki Gül Baba Sokağı aslına uygun şekilde yenilenirken, türbenin girişindeki Gül Baba heykeli ise yenilenen kaide üzerinde muhafaza ediliyor.
Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesinin ardından başlatılan çalışmalar neticesinde, Gül Baba, Türk-Macar dostluğunun sembolü olarak görülmeye devam ediyor.
Gül Baba Türbesi, 1543-1548’de Budin Beylerbeyi olan Yahyapaşazade Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...