CHP-HDP ittifakı yine işbaşında!

CHP-HDP ittifakı yine işbaşında!

POLİTİKA Haberleri

Genel seçimlerde adı konulmayan CHP-HDP ittifakı yerel seçimlerde de devam edecek.

Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin “ittifak” arayışı sürüyor. CHP’nin genel seçimlerde can simidi olarak Meclis’e taşıdığı HDP ile mahallî seçimlerde “gönül ittifakı” kuracağı belirtiliyor. Bu kapsamda ilk somut adım geldi. İngiltere’de temaslarını sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde partisinin HDP ile ittifak yapabileceğini açık açık söyledi. Kılıçdaroğlu “Yerel yönetimlerde, yerelde demokrasiyi savunan siyasal partiler, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu “İYİ Parti de olabilir Saadet Partisi de olabilir HDP de olabilir” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da bu açıklamaya kayıtsız kalmadı. Geniş bir ittifakı geliştirmeyi önemsediklerini belirten Buldan, “Bir önemli konu da ittifaklar meselesi. Önceki seçimlerde kısmi ittifaklar gerçekleştirsek de bu yeterli değildi. Bu seçimde daha geniş bir ittifakı geliştirmeyi önemsiyoruz. Bütün Kürt partileri güç birliği yapmalıdır” diye konuştu.
Daha önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise katıldığı televizyon programında HDP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağına yönelik soru üzerine, şunları söyledi: İttifak telaşımız yok. Ama gönül ittifakı dediğimiz şey var. Seçmen oy vermek isterse nasıl verme diyeceğiz. O yüzden bizim ittifakımız gönül ittifakı. İttifak telaşında olanlar kaybettirmeye çalışıyor. Biz kazan-kazan politikası ile hareket edeceğiz. Yerelde ittifak için CHP ile HDP arasında özellikle İstanbul konusunda bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...