Kimin vekilisin sen Cihangir!

Kimin vekilisin sen Cihangir!

POLİTİKA Haberleri

“15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik” diyen, FETÖ elebaşının ağzıyla konuşan Cihangir İslam, şehitlere hakaretin hesabını verecek.

Meclis kürsüsünden “15 Temmuz’da iki batıl çatıştı” diyerek FETÖ’cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koyan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatıldı.
SP’li vekile tepki çığ gibi. 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği, Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir grup şehit yakını ve gazi ile adliyede açıklama yapan dernek başkanı Meltem Kılıç, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün, Meclis’teki sözcülüğünü üstlenmiş gibi hareket eden, FETÖ militanlarının tahditlerini Meclis’e taşıyan bu adam, bu cesareti kim veya kimlerden alıyor?” diye sordu. Kılıç,  “Bırakın Meclis’i, hiçbir platformda şehit ve gazilerimizin incitilmesine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde tepki gösterdi.
Cihangir İslam’ın gerginliğe sebep olan konuşmasına siyasi partilerden de tepkiler geldi. İşte o tepkiler:

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLADI
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Cihangir İslam’ın 15 Temmuz ile ilgili söylediği şeyler bizatihi bu millete hakaret olduğu gibi, 250 şehidin kemiklerini sızlatmak ve 2 bin 196 gazinin de yüreğini kanatmaktır. Bu büyük ayıptır, rezilliktir ve milletten özür gerektirir. Saadet Partisinin bu seviyesizlik karşısında gereken adımları atacağını ve disiplin mekanizmasını çalıştıracağını ümit ediyorum. Aksi takdirde Saadet Partisinin zaten asgariye inmiş halk desteğini de tamamen kaybedeceğini düşünüyorum.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM
AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan: FETÖ ağzıyla bir milletvekilinin konuşması kabul edilemez bir durum. FETÖ’nün yaptıkları Türkiye’ye karşı bir ihanettir. FETÖ’yü sahiplenirmiş gibi onların söylemlerini dile getirmek, FETÖ elebaşısının ağzıyla söylemleri tekrar etmek, bu yakışmamıştır.

DEAŞ KAFASIYLA KONUŞUYOR
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: Maalesef, Cihangir Bey DEAŞ örgüt kafası ile konuşmuştur, terör örgütünün muhakemesi ile aynı paralele düşmüştür. Bunun demokratik kültürle, kesinlikle İslam’la, rasyonel muhakemeyle, okur yazarlıkla ilgisi yoktur. Allah kendisine akıl fikir versin.

GAFLET DEĞİLSE İHANET
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 15 Temmuz darbe girişimcileriyle, darbeye karşı vatanını, milletini, milletin birliğini savunan ve bu hususta canını feda eden şehitlerimizi aynı kefeye koymak şayet gaflet değilse hainliktir.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: FETÖ’nün yaptığı hain darbe girişimi ile buna karşı duruşu aynı kefeye koymak neticede FETÖ’ye hizmettir.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: Bunlar Emre Uslu mahlukatının cümlelerini andırıyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya konulan iradeyi hafife almak milletimize hakarettir.

KHK ile ihraç edildi
15 Temmuz ihanetinin ardından Kafkas Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen Prof. Cihangir İslam, eski vekil Merve Kavakçı’nın eski eşiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde “Adalet” yürüyüşünde en önde yer alan Cihangir İslam, HDP’nin hendek siyasetine de destek veren isimlerden biriydi. İslam, CHP’nin desteği ile Saadet Partisi milletvekili olmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...