Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Düzenleyen:
Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

POLİTİKA Haberleri

Artuklu ilçesi başkan aday adayı Şehmus Sümer, ilçedeki 91 mahallenin bütün bilgilerine sahip olduğunu ifade ederek, "Ürettiğim projelerle Artuklu'nun problemlerine son vereceğim" dedi. Sümer: İstihdam oluşturarak iş imkanları sunabileceğime, turizm konusunda yerli ve yabancı turist sayısını en kısa zamanda iki misline çıkaracağıma, yeşil alanları çoğaltacağıma inanıyorum

Mardin'in Artuklu ilçesine AK Parti'den Belediye Başkanı aday adayı olan Şehmus Sümer, ilçenin problemlerini bildiğini ve tarihî dokusunu da koruyarak çözmek isteğini belirtti. Bunun için çeşitli projeleri geliştirdiğini ifade eden Sümer, neden aday olduğunu şöyle anlattı:

Mardin'de SÜMER Ailesinin sekiz kardeşinden biriyim. Hindizade ailesi olarak yüzlerce yıldır Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşamaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 40 yıldır Mardin'de görev yapmaktayım. Görev yaptığım süre içerisinde gerek sivil toplum örgütleri ve gerek mahalle muhtarlarının tamamıyla iş birliği yaparak ihtiyaç ve taleplerin okullarımızda ve problemlerin nasıl sağlıklı bir şekilde çözümü konusunda gayret ve çaba içerisinde çalıştım. Bu süreç içerisinde Artuklu ilçemizde bulunan 91 mahallenin tamamında, mahalle muhtarlarıyla birebir iletişim içerisinde oldum. Gerekli olan bütün hizmetlerde bizzat kendim bulunarak problemlerin çözümleri ve durumun iyileştirilmesi konusunda gereken ilgiyi bizzat gösterdim ve giderdim. Artuklu sınırları içerisindeki bütün mahallelerimizle ilgili kültürel, psiko-sosyal ve fiziki altyapı ve fiziki üstyapı için gereken bütün bilgilere sahibim. Bu problemlerin giderilmesiyle ilgili gereken altyapı çalışması ve yeni projeler üreterek son verebileceğime inanıyor ve kendimede güveniyorum.

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Artuklu İlçesi Belediye Başkanlığı görevine talip olma sebeplerimin başında çarpık yapılaşma ve trafik problemi gelmektedir. Trafik problemlerini, trafik park alanları oluşturarak, ova ve dağ kesiminde kalan mahallelerimizin daha yaşanılası bir düzeye getirilmesi konusunda iyi çalışmalar yaparak, her köşesi tarih kokan 'Mardin’imizin tarihî dokusunu koruyup sokak çalışmaları yaparak, yeşil alanlarımızın daha fazla oluşması konusunda ağaç dikim sayısını artırarak, yeni modern bir kent oluşturacağım.

Gerek şahsım gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevim sebebiyle 91 mahallemizin muhtar ve mahalle sakinleriyle problemlerin çözümü noktasındaki gayretimiz, muhtarların nezdinde beğeni toplamıştır. Adaylık konusundaki süreçte vatandaş ve çevrenin ısrarları buna ek olarak hizmet etme arzumun eklenmesi neticesinde de adaylık başvurusunu yapma sorumluluğu getirmiştir.

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye aday adaylarıyla ilgili açıklamaları ve kriterleri doğrultusunda hareket ederek aday adayı oldum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarını Rabbimin verdiği inançla ve özverili çalışmalarımla geçmiş yıllarda yaptığım çalışmalar gibi aynı özveri göstererek yapacağımı da biliyorum. Görev yaptığım süre içerisinde 'Artuklu’muzun etnik çeşitliliğini göz önünde bulundurarak bütün vatandaşlarımıza aynı mesafede, ayırım yapmaksızın görevimi icra ettim. Hemen hemen ilçemizde ayağımın basmadığı yer, dokunmadığım el kalmadı. Partimizin tahmin edilen oydan çok daha fazla oy alabileceğimi, artırmayı planladığım oylarla sadece Artuklu Belediyesi seçimlerinde değil, Mardin Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde de olumlu yönde rol alacağımı düşünmekteyim.

Geçmişte sayısızca proje üreterek istihdam ve üretim oluşturduğum binlerce kadın ve erkeğe atölye kurarak iş verdiğim herkes tarafından bilinmektedir. Bu görev bana tevdi edildiğinde Artuklu ilçemizde yaptığım ve yapacağım projeleri hayata geçirerek istihdam oluşturarak iş imkanları sunabileceğime, turizm konusunda yerli ve yabancı turist sayısını en kısa zamanda iki misline çıkaracağıma, iş gücü ve istihdam oluşturarak ülkeme katkı sağlayacağıma, partimizin oylarını yükseltebileceğime inanmaktayım.

Seçim sürecinin partimize, devletimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Her şey daha huzurlu ve modern Artuklu için.

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

MEZOPOTAMYA'NIN EN ESKİ ŞEHİRLERİNDEN

Tarih ve turizmin iç içe olduğu ilçe

Dağın tepesinde kurulmuş olan Artuklu, Yukarı Mezopotamya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri ve Mardin'in tarihi bir ilçesidir. Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan Mezopotamya bölgesindeki konumu ile Artuklu, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlçede gezilecek, görülecek çok mekan vardır. Artuklu'da onlarca tarihi yapı ile müzeler bulunmaktadır. Bütün bunları gezebilmek ve Mezopotamya'nın eşsiz güzelliğini görebilmek için en az üç gününüzü dolu dolu bu topraklara ayırmalısınız. İşte onlardan bazıları...

Mardin Ulu Camii: Mardin Ulu Camii, Artuklu'nun ve Mardin'in en eski camisidir. Araştırmalar sonucunda yazılı bir kaynağa rastlanmaması sonucunda caminin ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Artuklu'nun tam ortasında yer alan bu caminin, ilk iki minareli olarak yapılmıştır. Ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde minarelerden birisi yıkılmış ve günümüze ise sadece bir minaresi gelebilmiştir.

Revaklı Çarşı: Revaklı Çarşı, Mardin'in Artuklu ilçesinde kalan tarihi bir çarşıdır. Artuklu'da gezerken tarihle iç içe olmak ve aynı zamanda kendiniz için hatıra sevdikleriniz için de küçük hediyelik eşyalar almak için oldukça keyifli olan bu çarşı Sipahiler Çarşısı ve Tellallar Çarşısı olarak da adlandırılıyor. Çarşının bulunduğu yolun iki tarafında revaklar ve bu revakların arkasında sıralanmış dükkanlar olmasından dolayı da buranın Revaklı Çarşı olarak anıldığı düşünülmektedir.

Şeyh Çabuk Camii: Şeyh Çabuk Camii, şehrin birçok yerinden görünen silueti ile ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en sık ziyaret ettiği yerdir.

Kasımiye Medresesi: Artuklu'nun en önemli yapılarından biri de bu medresedir. Tamı tamına 700 yıl önce yapılmış olan bu medrese, görkemini, mistik havasını ve ihtişamını yüzyıllardır korumayı başararak günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Kasımiye Medresesi yapıldığı dönemlerde dini ve fenni ilimler öğreten bir medrese binası görevini başarıyla gerçekleştirmiştir. Medresenin en önemli yapısı ise avlusunda yer alan hayat çeşmesi ve havuzudur.

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Şeyhmus Sümer adaylığını açıkladı: Her şey Artuklu için

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...