BBP lideri Destici'den 31 Mart değerlendirmesi: 'Emekli 10 bin lira alıyor, acilen düzeltilmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, 31 Mart yerel seçimlerinde sandığın iktidara müthiş bir uyarı verdiğini belirterek, oy kaybındaki birinci sebebin ekonomi olduğunu söyledi. Emeklilere dikkat çeken Destici, "Emeklinin durumu acilen düzeltilmeli. Bu temmuz ayında da emeklilere seyyanen 5 bin lira verilmesi lazım" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber canlı yayınında konuştu. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçim sonuçlarını değerlendiren Destici, sandıktan çıkan uyarının önemli olduğunu belirtti.

Oy kaybındaki ana sebebin ekonomi olduğunu söyleyen Destici, emekli ve asgari ücretlilerin durumuna da ayrıca dikkat çekti. 

BBP lideri Destici'den 31 Mart değerlendirmesi: 'Emekli 10 bin lira alıyor, acilen düzeltilmeli' - 1. Resim

Destici'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yerel seçimlerin sonuçlarının ülkemiz, milletimiz, devletimiz için, partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tabii biz Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız lakin yerel seçimlerde ittifak yasal değil sadece belli bölgelerde seçim iş birlikleri yapılabiliyor. Biz de Cumhur İttifakı partileri olarak AK Parti ile MHP daha kapsamlı bir iş birliği yaptı. Sonra biz AK Parti ile geniş kapsamlı diyebileceğimiz bir iş birliği yaptı, pek çok bölgede de her parti ayrı ayrı kendi amblemi ile girdi. 

Biz 30 büyükşehrin tamamında aday çıkarmadık. Rize'de de aday çıkarmadık. Biz toplamda 1410 belediyenin 378'inde aday çıkardık. 60 seçim bölgesinde yüzde 40'ın üzerinde oy aldık. 

AK PARTİ VE MHP'DEKİ KAYIPLAR

Cumhur İttifakı olarak özellikle büyükşehirlerde ve Anadolu'daki bazı illerde beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. Ankara, İstanbul zaten muhalefetin elindeydi ama Bursa, Balıkesir büyükşehirlerimizi de kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Aslında güzel hizmet eden belediye başkanlarımız vardı ama bir rüzgar esti işin doğrusu bu rüzgarın önünde Afyon da duramadı, Denizli de duramadı... CHP birçok ili aldı. İnşallah seçilen belediye başkanları hakkaniyetli, adil bir yönetim gösterirler, 'Benden olmayana hizmet yok' anlayışı ile hareket etmezler inşallah. 

'BİRİNCİ SEBEBİ EKONOMİ'

Bu kayıpların birinci sebebinin ekonomi olduğunu hepimiz biliyoruz ve bunun üzerine hepimiz ittifakız. Hem hayat pahalılığı hem özellikle de bazı kesimlere hakkı olup da verilmeyen artışlar ya da hakkaniyetli yapılmayan maaş düzenlemeleri. Emeklilerimiz haklı olarak diyorlar ki: 'Tamam ekonomi bozuksa o zaman normal memur benim 3 katım maaş alıyor?'

Şu anda biz taşeronların kadroya geçmesi için çok uğraştık ve şu an 3-4 sene önce taşeronlar kadroya alınmıştı. O taşeronların çoğu şu an 40 bin liranın üzerinde maaş alıyor. 30 binin altında maaş alan yok. Ama en düşük emekli 10 bin lira alıyor işte itiraz buraya. Sadece seçim meselesi de değil ortada bir haksızlık var bunun düzeltilmesi lazım. Emeklinin durumu acilen düzeltilmeli. Bu temmuz ayında da emeklilere seyyanen 5 bin lira verilmesi lazım. Kamu işçisine, emekliye, normal memura enflasyon oranında bir artış verilecekse enflasyon oranında asgari ücret de artırılmalı. 

'SANDIK MÜTHİŞ BİR UYARI VERDİ'

EYT ile birlikte erken yaşta milyonlarca insan emekli oldu ve bunların büyük kısmı çalışmaya devam ediyor. Biz diyoruz ki devlet bunlara bir davet yapsın, bugün emekli maaşına ihtiyacı olmayanlar 10 yıl maaş almasın desin, ama 10 yıl sonra bu maaşı zamlı alın.

Sandık bugün hükümete, iktidara müthiş bir uyarı vermiştir. Yani bu uyarıdan ben inanıyorum ki bunun düzeltilmesi noktasında da adımlar atılacaktır. Artık bir değişim var. Burada mutlaka önemli adımlar atılacaktır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Ben 4 yıl sürmez diye düşünüyorum. 3 yıl sonrasında yani normal zamanından 1 yıl önce, 2027 yılında yapılacağını düşünüyorum. Anayasa değişse de değişmese de 4 yıl sürmez. Sayın cumhurbaşkanımızın tekrar aday olabilmesi için Meclis'in bir yıl önceden erken seçim kararı alması lazım. Bunu da göz önünde tutmak lazım.

Yerel seçimden sonra oluşan siyasi atmosfer olumlu gidiyor. PKK'nın siyasi partisinin yaptıkları hariç. Diğer alanlarda bir uzlaşı var. Sayın Özgür Özel'in makama saygı göstereceğiz açıklaması, bayramda tebrikleşmeleri, Erdoğan'ın kendisini kabul edeceğini söylemesi. Bu tavır siyaseti yumuşattı. Erken seçim gündemleri de yok."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...