Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de çocukları kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti.

TBMM'nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı, Cumhuriyet'in Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye'nin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla andığını belirten Erdoğan, "İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mevla'dan tüm gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum." dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Erdoğan, bugün, Çocuk Bayramı ile beraber TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümünün de idrak edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

Bundan tam 104 sene önce Ankara'da dualarla, tekbirlerle, salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk Meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılmasıyla başlayan Milli Mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan çocuklara hediye edilmesi, elbette tesadüf değildir. Bu, devletimizin sadece çocuklara değil, aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biz de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de çocukları kabul etti - 1. Resim

"YARINLARIMIZIN UMUDUSUNUZ"

"Şunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanızı sizlerden rica ediyorum." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler, bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Her biriniz büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları olacaksınız. Bizden devraldığınız emanetlere sıkı sıkıya sahip çıkıp, sizden sonra gelecek nesillere inşallah alnınızın akıyla teslim edeceksiniz. Şu an karşımda yarının Türkiye'sinin siyasetçilerini, bilim adamlarını, devlet adamlarını ve kültür sanat insanlarını görüyorum. Ülkemize ve milletimize faydalı birer fert olmanın peşinde sürdürdüğünüz hayat yolculuğunda sizlere Rabbimden başarılar diliyorum. Bu düşüncelerle bir kez daha 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Gelecek yıllarda daha güçlü, daha ileri, daha mutlu bir Türkiye'de 23 Nisan'ları kutlamak temennisiyle hepinizin gözlerinden öpüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sözü, koltuğuna oturan Atilla Egemen Çulcuoğlu'na bıraktı.

GAZZE'DEKİ KATLİAMA DEĞİNDİ

Çocuklara armağan edilen bu özel günde Gazze'de yaşananlara da değinen Çulcuoğlu, "Gazze'deki arkadaşlarımızın acılı günlerinin son bulmasını diliyorum. Çocuklara armağan edilen bu özel günde, tüm dünya çocukları için barış diliyor ve hiçbir çocuğun böylesi acılar yaşamamasını temenni ediyorum." dedi.

Çulcuoğlu, 23 Nisan 1920'nin büyük Türk milletinin önemli günlerinden birisi olmasının yanında milletin her zaman en büyük güçlüklere dahi kendi iradesi ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu ve haklı mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesi olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLAR, ŞİİR VE ŞARKI SESLENDİRDİ

Çulcuoğlu'nun ardından şiir okuyan çocuklar, şarkı da seslendirdi.

Efe Yağız isimli çocuk, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini göz yaşlarıyla okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine, "Bak, böyle işte. Şiiri okuduğun zaman ağlayarak okuyacaksın ve ağlatacaksın." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...