95 dakikalık kritik zirve! Erdoğan, CHP'ye iade-i ziyarette bulunacak

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Ajanslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Saat 16.05'te başlayan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP lideri Özel, görüşmeye dair, "Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim" dedi. Görüşmenin detayları belli oldu. Erdoğan, CHP'ye iade-i ziyarette bulunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Saat 16.05'te başlayan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Zirvenin detayları belli oldu.

ERDOĞAN'DAN İADE-İ ZİYARET

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Türk siyasetinde 8 yıl sonra bir ilk! Erdoğan-Özel görüşmesi başladı - 3. Resim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

ÖZEL: "15 TEMMUZ'UN TİYATRO OLDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel'in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi.

CAN ATALAY VE OSMAN KAVALA KONUŞULDU

CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel'in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval'a konusunu ilettiği öğrenildi.

MÜLAKAT KONUSU ELE ALINDI

Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.

ÖZEL. GÖRÜŞME OLUMLU ATMOSFERDE GEÇTİ

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, CHP lideri Özel, görüşmeye dair, "Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğim. Müzakere ve mücadeleyi birlikte yürüteceğiz" dedi.

Türk siyasetinde 8 yıl sonra bir ilk! Erdoğan-Özel görüşmesi başladı - 1. Resim
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinden ilk kare...

AK Parti Genel Merkezi'ndeki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi, basına kapalı yapıldı.

Özel'i, partiye gelişinde Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile Elitaş da yer aldı.

Türk siyasetinde 8 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel'i ağırladı - 2. Resim

MASADAKİ KONULAR

İki partinin liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getiren randevuda, kulislere göre Erdoğan’ın ağırlıklı gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ana gündemi yeni anayasa oldu. Özgür Özel'in AK Parti’den devralınan belediyelerin borçlarını gündeme getirdiği kulis bilgileri arasında.

CHP lideri Özgür Özel; emeklilerin geçin sıkıntısı, atanamayan öğretmenlerin durumu, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması yönelik beklenti, 28 Şubat paşalarının tutukluluğu, sığınmacı sorunu gibi konuları dile getirmesi bekleniyordu.

Türk siyasetinde 8 yıl sonra bir ilk! Erdoğan-Özel görüşmesi başladı - 2. Resim

ESKİ GENEL BAŞKANLARDAN ÖNERİ ALDI

Öte yandan kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...