Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kevser’i okumaya devam edenin kalbi yumuşar

Düzenleyen:
Kevser’i okumaya devam edenin kalbi yumuşar

Ramazan Haberleri

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: “Kim ‘innâ a’taynâ’ sûresini okursa, Cenab-ı Hak ona Cennet nehirlerinden su içirir.”

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: 
“Kim ‘innâ a’taynâ’ sûresini okursa, Cenab-ı Hak ona Cennet nehirlerinden su içirir.” 
“Cenab-ı Hak buyurur ki: İzzetime yemin ederim ki, seni (Kevser sûresini) kim inanarak ve sevabını umarak okursa onu affederim.” 
Kutbüddin-i İznikî buyurdu ki: 
“Bir kimse yatacağı vakit, Kevser sûresini okursa ve; “Ya Rabbi! Beni sabah namazına uyandır” derse, Allahü tealanın izniyle o kimse sabah namazına uyanır.” Âlimlerimiz buyurmuştur ki: 
“Her kim bu sûreyi cuma gecesi bin defa okur ve bin defa da salevât-ı şerîfe getirir de yatarsa, o gece Resûlullah Efendimizi rüyâda görür.” 
Temimi diyor ki: 
“Her kim Kevser sûresini okumaya devam ederse, kalbi yumuşar, Rabbine huşu içinde ibadet eder. Devamlı ibadet üzere olur.”

Halifenin oğlu yamalı giyer mi?
Ömer bin Abdülaziz’in oğlu mektepten ağlayarak gelir. Peder-i alileri sebebini sorduğu zaman, oğlu “Babacığım, arkadaşlarım beni ayıp-        layarak yama ve eski elbise giymişsin, sen halife oğlusun böyle gezmek sana yakışır mı dediler” diye cevap verir. Ömer bin Abdülaziz de hemen hazinedarına bir kâğıt yazarak aylıklarına mahsuben, ay sonuna kadar 20 akçe verilmesini ister. Hazinedarı da “Ya Halife, eğer ay sonuna kadar yaşayacağınıza emin iseniz, bizi de emin edin, emrinize uyarak verelim” diye cevap gönderir. Yüce halife bu cevabı alır ve oğluna da okuyarak “Ey oğlum, yine sen bu elbise ile mektebe git, ilim ve irfan tahsiline gayret et, zira benim ay sonuna kadar yaşayacağım malum değil” deyip evladını ikna eder.

 

 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...