Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Medine'de iftar bir başkadır

Düzenleyen:
Medine'de iftar bir başkadır

Ramazan Haberleri

Medine’de asr-ı saadetten günümüze kadar iftar sofraları kurma yarışı devam ediyor.

Sofra kuran Medineliler ise “Bu bizim değil Peygamber sofrasıdır” diyor. Bazı sofra sahipleri sofra yerlerini nesilden nesle taşıyor ve bu sofraların yaşı 50, 70 bazıları da 90 seneyi bulabiliyor. Mescid-i Nebevi’de sofra açmak için özel izin almaya gerek yok, ancak mescid yetkililerinin belirledikleri yerlerde sofra kurulabiliyor. Sofrayı kuran Medine’nin ileri gelenleri, isimlerinin duyulmasını istemiyor. Müslümanlar, iftar ve namaz öncesi Babü’s-Selam (Selam Kapısı)’dan geçerek önce Efendimizi selamlıyor. Mescid-i Nebevi’nin içindeki sofralarda genellikle; hurma, zemzem, Arap kahvesi, yoğurt, değişik baharatlardan toz şeklinde hazırlanan dukka ve ekmek ikram ediliyor. Dış avlularda kurulan sofralarda ise pilav, tavuk gibi sıcak yemeklerin yanı sıra meyve de yer alıyor.
Sofraların başında duran genç, yaşlı ve çocuklar yanlarından geçen herkesi kendi sofrasına davet konusunda ısrar ediyor.

 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...