Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Felâk, Nâs okuyan kazadan korunur

Düzenleyen:
Felâk, Nâs okuyan kazadan korunur

Ramazan Haberleri

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: “Cuma namazından sonra, yedi defa İhlâs ve Mu’avvizeteyn (Felâk, Nâs) okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan ve kötü işlerden korur.”

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: 
“Cuma namazından sonra, yedi defa İhlâs ve Mu’avvizeteyn (Felâk, Nâs) okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan ve kötü işlerden korur.” 
Ukbe bin Âmir radıyallahü anh anlatır: 
Bir zaman Peygamber efendimizle yolculuk yaparken şiddetli bir fırtınaya tutulduk. Resûlullah, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, bana buyurdu ki: 
“Ey Ukbe, bu iki sûre ile Allaha sığın; zira Allaha hiç bir kul bunlardan daha fazîletli bir şey ile sığınamaz!” 
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: 
“İki sûreyi çokça okuyun! Allahü teâlâ sizi âhırette onlarla faydalandıracaktır. Mu’avvizeteyn kabri nûrlandırır, şeytanı uzaklaştırır. Sevapları ve dereceleri arttırır. Mîzânda ağır gelir ve sâhibini Cennete götürür.” 
Hazret-i Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin yatacağı zaman, İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, ellerine üflediğini, sonra da elleri ile vücudunu sıvazladığını bildirmektedir. 
Felâk sûresini çok okuyan kimseye, Cenab-ı Hak, kolay yollardan rızık nasip eder. İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder. 
Nâs sûresini devamlı okumayı alışkanlık hâline getiren kimse, daima sıhhat ve âfiyette olur. Nazara karşı okunursa, şifâ bulur. 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...