Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Secde suresini okuyanlara kabir suali olmaz

Düzenleyen:
Secde suresini okuyanlara  kabir suali olmaz

Ramazan Haberleri

Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: “Kim Secde ve Mülk surelerini yatsı namazından sonra okursa, sanki Kadir Gecesi’ni ihya etmiş gibi sevap kazanır.”

Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: 
“Kim Secde ve Mülk surelerini yatsı namazından sonra okursa, sanki Kadir Gecesi’ni ihya etmiş gibi sevap kazanır.” 
Câbir bin Abdullah buyurdu ki: 
“Resûlullah Efendimiz Secde ve Mülk surelerini okumadan uyamazlardı.” 
Muhammed bin Alkamî buyurdu ki: 
“Her gece Tebareke ve Secde suresini okuyanlara kabir suali olmaz.” 
Yahya bin Ebi Kesîr dedi ki: 
“Peygamber Efendimiz Eshâbına Secde ve Tebâreke surelerini okumayı emretmiştir. Zira bu iki sûrenin her ayeti diğer sûrelerin yetmiş ayetine bedeldir. Kim bu iki sureyi yatsıdan sonra okursa, bu ikisini Kadir Gecesi’nde okumuş gibi sevap alır.” 
Halid bin Ma’dân buyurdu ki: 
“Kurtuluşa götüren Secde suresini okuyunuz. Zira bana ulaşan habere göre, adamın biri sırf bu sureyi okur, başkasını okumazmış. Çok da kusurları varmış. Bu sure o kişiye Allah katında kanat germiş ve şöyle yalvarmış: Ya Rab, bu kulunu bağışla! O beni çok okurdu. Allahü teala da surenin şefaatini kabul etmiş ve şöyle buyurmuştur: Onun her günahına karşılık bir sevap yazınız ve kendisini bir derece yükseltiniz.” 

 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...