Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsteyene ince isteyene kalın ses

Düzenleyen:
İsteyene ince isteyene kalın ses

SAĞLIK Haberleri

Ses tonu, iletişim başarısında en önemli unsurlardan biri.

Ziyneti Kocabıyık

Ses tonu, iletişim başarısında en önemli unsurlardan biri. Birçok insan cinsiyet ya da fiziksel özelliklerine uygun olmayan ses tonu yüzünden hem estetik hem de psikolojik problemler yaşıyor.  Kalın sesli bir kadın ne kadar itici gelirse, ince sesli bir erkek de bir o kadar garip karşılanabiliyor. Ancak basit bir ameliyatla sesle ilgili şikâyetlerin ortadan kaldırılması mümkün. Ses teli ameliyatlarına özellikle ergenlik sonrasında sesi kalınlaşmayan erkekler ve sigaradan dolayı sesi kalınlaşan kadınların rağbet ettiğini söyleyen Memorial Ataşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Elad Azizli “Henüz tıp, bir başkasının sesine sahip olmaya imkân tanımıyor. Ancak, ses ameliyatı yapılan kişilerin hayatı değişiyor. Bu ameliyatları daha çok yönetici adayları, siyasiler, sunucu ve seslendirme sanatçısı olmak isteyenler yaptırıyor” dedi. 
Ses inceltme ameliyatlarının 30-40 dakikalık bir sürede gerçekleştirildiğini söyleyen Dr. Azizli “İnceltme ameliyatları, çoğu zaman dışarıdan herhangi bir kesi olmadan ağız içinden girilerek ses telleri üzerinde lazerle yapılır. Ameliyat sırasında hasta ve doktor sesin kalınlaşmasını duyar ve karar verdikleri kalınlaşmada işlem sonlandırılır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...