Koşan 3 yıl daha uzun yaşıyor

Düzenleyen:
Koşan 3 yıl daha  uzun yaşıyor

SAĞLIK Haberleri

Yapılan yeni bir tıbbi araştırma, yavaş ya da arada bir de olsa koşan kişilerin, koşu yapmayanlara kıyasla ortalama 3 yıl daha fazla yaşadığını ortaya koydu.

Ziyneti Kocabıyık

Yapılan yeni bir tıbbi araştırma, yavaş ya da arada bir de olsa koşan kişilerin, koşu yapmayanlara kıyasla ortalama 3 yıl daha fazla yaşadığını ortaya koydu. Dallas’taki Cooper Enstitüsü’nde gerçekleştirilen ve egzersiz ile ölüm arasındaki ilişkileri inceleyen araştırma  günde 5 dakika bile koşmanın ömrü uzattığını gösterdi. Araştırmayı değerlendiren  İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi’nden Opr. Dr. M. Melih Çiçek “Araştırmacılar, haftada 2 saat koşan birinin 40 yılda 6 ayı koşarak harcayacağını, ömrünün 2,8 ile 3,2 yıl arasında uzayacağını buldular. Yürümek, bisiklet sürmek gibi diğer aktiviteler koşu ile aynı eforu gerektirse de erken ölüm riskini sadece yüzde 12 oranında düşürebiliyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...