Bu kıyafet vücuttaki yaraları iyileştiriyor

Düzenleyen:
Bu kıyafet vücuttaki yaraları iyileştiriyor

SAĞLIK Haberleri

Halk arasında “köpek memesi hastalığı olarak bilinen” kronik ağrılı ve iltihaplı bir cilt hastalığı olan hidradenitis suppurativa (HS) hastalarının hayatını kolaylaştıracak özel bir kıyafet tasarlandı

Ziyneti Kocabıyık
Halk arasında “köpek memesi hastalığı olarak bilinen” kronik ağrılı ve iltihaplı bir cilt hastalığı olan hidradenitis suppurativa (HS) hastalarının hayatını kolaylaştıracak özel bir kıyafet tasarlandı. Hastalar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ile biyofarma şirketi AbbVie’nin ortak projesi kapsamında özel kumaştan üretilen ve tedavi özelliği de bulunan hibrit elbiseyle hayatlarını rahatça sürdürebilecekler. HS hastalığının toplumda 100 kişiden birinde görüldüğünü söyleyen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Nilgün Atakan “Hidradenit hastaları yaralar yüzünden günlük hayatlarını sürdürürken birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Vücutlarında bulunan kistleri ve yaraları çekindikleri için yakınlarından bile saklıyorlar. Her sabah uyandıklarında ne giyineceklerini bilemiyorlar. Çünkü yaralarını rahat ettirebilecek ve hava alarak iyileşme sürecini devam ettirecek kıyafet bulamıyorlar. Kıyafetleri hava almadığı için yaraları iyileşemiyor. Yeni geliştirilen kıyafetler HS hastalarının hayatını kolaylaştıracak” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...