Gözündeki büyüteçle görecek

Düzenleyen:
Gözündeki büyüteçle görecek

SAĞLIK Haberleri

Beynine yakın bir noktada ortaya çıkan ve görme sinirine baskı yapan bir tümör yüzünden bir gözünü kaybeden diğer gözüyle de sadece 1 metre uzağı görebilen hasta, göz içine yerleştirilen büyüteçle artık görebilecek

Ziyneti Kocabıyık

Beynine yakın bir noktada ortaya çıkan ve görme sinirine baskı yapan bir tümör yüzünden bir gözünü kaybeden diğer gözüyle de sadece 1 metre uzağı görebilen hasta, göz içine yerleştirilen büyüteçle artık görebilecek. Hipofiz ademonu adı verilen bir hastalık sebebiyle daha önce bir gözünden ameliyat olan ve sadece sağ gözünde 1 metrelik görme hissi kalan 50 yaşındaki Hasan Seymen için günlük hayat son derece zordu. Yemek yerken önündeki tabağını seçemeyen, gazete okuyamayan, cep telefonu kullanamayan, çok yakınına gelmediği sürece insanları tanıyamayan Seymen’in görebilen gözüne, her şeyi büyüten lens takıldı. Opr. Dr. Levent Akçay tarafından gerçekleştirilen operasyonla artık daha iyi görebilen Seymen, artık günlük işlerini daha rahat yapabilecek. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...