Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mutluluk 13’üncü tüp bebek denemesinde geldi

Düzenleyen:
Mutluluk 13’üncü tüp bebek denemesinde geldi

SAĞLIK Haberleri

Elif ve Derya Kandemir çifti için zorlu yolculuk 6 yıl önce başladı. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftin ilk tüp bebek denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak Elif Kandemir pes etmedi. Bir, iki, üç derken çift altı yıl içinde 12 tüp bebek denemesi yaptı fakat sonuç hep hüsran oldu. Nihayet 13. denemede çifte müjdeli haber verildi: “İkiz bebekleriniz yolda!”

Ziyneti Kocabıyık - 13. tüp bebek denemesinin başarılı olmasının ardından Kandemir çiftini başka bir zorluk bekliyordu. ‘Riskli gebelik’ teşhisi konan Elif Kandemir, doğuma iki ay kala hastaneye yatırıldı. İstinye Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Muzaffer Uçarer “Elif Hanım’ın erken doğum ve düşük yapma riski vardı. Başarılı olan 13. tüp bebek denemesinin de hüsranla sonuçlanmaması için hastamızı yakın takibe aldık ve  ayakları havada olacak şekilde sürekli yatırdık. Ne mutlu bize ki 29. haftada bebeklerimizi dünyaya getirdik” dedi. 

Çocuk sahibi olmak için uzun ve zorlu bir mücadele veren ve ikizleri Demir ve Deniz’i sağlıklı bir şekilde kucağına alan anne Elif Kandemir “Tüp bebek yönteminin başarısız olması durumunda kadınlar bu başarısızlığın sorumluluğunu kendine yüklüyor. Bu  süreci benim gibi zorlu yaşayan anne adaylarına asla pes etmemelerini ve umutlarını kaybetmemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...