Çölyak için komisyon

Düzenleyen:
Çölyak için komisyon

SAĞLIK Haberleri

Ömür boyu devam eden, besin alerjisi olarak tarif edilen çölyak hastalığı ile ilgili geniş çaplı çalışma yapmak için TBMM’de bir komisyon kuruldu.

Ömür boyu devam eden, besin alerjisi olarak tarif edilen çölyak hastalığı ile ilgili geniş çaplı çalışma yapmak için TBMM’de bir komisyon kuruldu. Türkiye’de 70 bin hasta tespit edildiğini, ancak bu rakamın en az 10 kat daha fazla olduğunu söyleyen Komisyon Başkanı İsmail Tamer, dünyada da çölyak hastalarının yüzde 75’inin hastalığının farkında olmadığını belirtti.
İnce bağırsağın buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan glüten proteinine karşı ömür boyu sürecek alerjisi olarak bilinen çölyak, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Çölyak hastalarına beslenme ve korunma ile ilgili konularda farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizen AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan “Besinlerin yanında ilaçlar da glüten içerebilir. Hastaların, uçakta, otobüste, restoranlarda sunulan yiyeceklerde glüten olup olmadığın bilmeleri gerekir. Bu yiyecekleri hazırlayanların da çölyak hastalığı ile ilgili bilgi sahibi olması için kamu spotları hazırlanmalıdır” dedi. Damla Peker ANKARA

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...