Şizofrenin ilacı sevgi

Düzenleyen:
Şizofrenin ilacı sevgi

SAĞLIK Haberleri

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, şizofrenide sosyalleşme ve toplum içinde yer alabilmenin ilaç tedavisi kadar önemli olduğunu ve tedavi başarısını artırdığını söyledi.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, şizofrenide sosyalleşme ve toplum içinde yer alabilmenin ilaç tedavisi kadar önemli olduğunu ve tedavi başarısını artırdığını söyledi. Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Doç. Dr. Soygür, algılama, gerçek dışı olayları gerçek sanma, hezeyan, gibi çeşitli düşünce ve davranış bozukluğu ile kendini gösteren şizofrenide hastaların ilaç tedavisi ve sosyal rehabilitasyon sonrası sosyal hayatın içinde yer alabildiklerini söyleyerek “Şifozreni hastalarında ilaç tedavisi kadar aile ve çevresinden gördüğü yakın ilgi, sevgi ve sosyal yaşama uyumun sağlanması iyilik hâlini önemli ölçüde artıyor. Hastalar bir süre sonra kendilerine olan güvensizlik duygusunun yerine öz güven ve kendi işini kendi başına yapabilme kabiliyetini kazanılabiliyorlar” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...