Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Düzenleyen:
Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

SAĞLIK Haberleri

Uykusuz kaldığımız zamanlarda özellikle sıklıkla göz altı morlukları sorununu yaşıyoruz. Bir de gayet düzenli bir hayatı olan uyku saatleri belli olanlarında görülür peki o zaman göz altında morluklar neden olur? sorusunun cevabını haberimizde derledik. Kimileri göz altı morluklarından kurtulmak için bitkisel yollara kimileri ise estetik operasyonlara başvurmaktadır. En iyi şekilde Göz altı morlukları nasıl geçer? gibi tüm merak edilenler burada. ​

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, gözaltında oluşan morluklar için uyardı. Göz altı morlukları siz farkında olmasınızda ciddi hastalıkların sinyalini veriyor. Göz altı morlukları neden olur? diye merak ediyorsanız haberimize şöyle bir göz atmanız yeterli olacak. Aynaya baktığımızda hiçte hoşumuza gitmeyen göz altı morlukları nasıl geçer? Estetik yöntemler bitkisel yöntemler hepsini sizler için derledik. Hangi yöntem aklınıza yatıyorsa onu yapmalısınız. Göz altı morluğu deyip geçmemek gerek ne yaptıysanız geçmediyse mutlaka uzmana görünmelisiniz. Göz altı morluğu çok ciddi hastalıkların habercisi olabilir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI CİDDİ HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkalarının genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebileceğini, ya da uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı oluşabileceğini anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, “Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur” dedi.

Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

GÖZ ALTI RENGİ NEDEN DEĞİŞİR?

Derimizin dermis tabakasının 0.3-0.4 mm kalınlığında olduğunu, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar indiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, “İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden olur. Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarır. Genelde genetik ve yapısal özelliklere bağlı olarak veya çevresel koşulların etkisiyle olabildiği gibi, kilo kaybı ve yaşın ilerlemesi nedeniyle bölgesel atrofik alanlar neticesinde görülebilir. Ve hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler oluşturabilir” diye konuştu.


Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
GÖZALTLARI NEDEN ÖNEMLİ?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölgenin göz çevresi olduğunu kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir. Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır.


Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
GÖZ ALTI MORLUĞU VE ÇÖKÜKLÜĞÜNDE TEDAVİ OLARAK NELER YAPABİLİRİZ?

Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenmeyebilir.Tedavide soğuk uygulama, Mezoterapi, PRP , Haricen krem uygulamaları ve Göz Altı Dolgu uygulamaları (HA) yapılmaktadır.”

Göz altında morluklar neden olur? | Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

GÖZ ALTI MORLUKLARI İÇİN BİTKİSEL YÖNTEMLER

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, şu bayıla bayıla içtiğimiz papatya çayını göz altı morlukları için öneriyor. Papatya çayını göz çevresi ve yüzünüze uygulamadan önce, bir çiğ patatesi rendeleyip, püre kıvamın getirerek göz çevrenizde yaklaşık 1 saat kadar bekletmelisiniz. Arından papatya çayı ile yüzünüzü defalarca yıkayın.

Bir tutam ebegümeciyi birkaç çay kaşığı çiğ süte ilave edin Bunları iyice karıştırarak göz çevrenize uygulayın. 15 dakika sonra cildinizi temizleyin. Bunu 1 ay kadar her gün uygulamalısınız.Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi beyaz peynirin de göz altı morluklarını geçirdiğiniz biliyor muydunuz? Üstelik sadece 1 haftada tüm morlukları gideriyormuş. Bu, benim henüz uygulamadığım ama ilk fırsatta beyaz peynirle gözlerimin karnını doyuracağım bir işlem.Denedikten sonraki deneyimlerimi de sizlerle paylaşacağım.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...