Kırık ameliyatı yapan robot

Kırık ameliyatı yapan robot

SAĞLIK Haberleri

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna, kırıkları kapalı ameliyat yöntemiyle tedavi edebilecek bir robot geliştirdi. “Ortopedi Robotu” adını verdiği cihazın patentini alan Dr. Tuna, bu cihazın yakında standart ameliyatlarda kullanılabileceğini söyledi.

Ortopedi Robotu’nun kırık ameliyatlarına büyük kolaylık sağlayacağını belirten Samsun Gazi Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tuna, “Kırık ameliyatlarında kırık uçlarını elle uç uca getiriyoruz. Bu her zaman istenilen şekilde olmayabiliyor. Güç gerektiren ve hassas bir işlem olduğu için insan gücü yeterli olmayabiliyor. Ayrıca bu işlem röntgen cihazı altında yapıldığından hem hasta hem de ameliyat ekibi uzun süreli radyasyona maruz kalabiliyor. 3 yıllık bir çalışma sonucunda geliştirdiğimiz robot, kırığın uçlarını milimetrik karşı karşıya getirebiliyor” dedi.

KAPALI OPERASYON
Robotla kapalı ameliyat yöntemi ile operasyon yapıldığını belirten Dr. Tuna, “Bu ameliyatlar açık yapıldığında 2 saat sürebilen ameliyatlar. Robotla ameliyat süresi 15 dakikaya iniyor. Ameliyat kapalı olduğu için de enfeksiyon riski büyük oranda azalacak” diye konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...