Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demir eksikliğinin sebepleri nelerdir?

Düzenleyen:
Demir eksikliğinin sebepleri nelerdir?

SAĞLIK Haberleri

En çok bulunan elementlerden biri olmasına rağmen, demir eksikliğinin dünyada ve ülkemizde her yaş grubunda en sık görülen anemi (kansızlık) nedenidir.

Erişkin Hematoloji Kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Öçal dünyada Dr. Öçal, "Demir eksikliği anemisi, halsizlik, yorgunluk, aşırı uyuma isteği veya uykusuzluk, saç dökülmesi, tırnak bozukluğu, kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, çarpıntı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı, yutkunma güçlüğü gibi çok sayıda şikayete neden olabilmektedir" dedi. Yrd. Doç. Dr. Fatih Öçal demir eksikliği anemisi tanısı ile ilgili ise "Kan hemoglobin (Hb) değerinin düşük olması ile birlikte depo demir (ferritin) düzeylerinin düşük olması ile konabilmektedir. Demir eksikliği tanısı ardından yapılması gereken en önemli adım demir eksikliğine yol açan nedenlerin ortaya konmasıdır. Aksi halde demir eksikliği, tedavi ardından bir süre sonra tekrarlamakta veya altta yatabilme ihtimali olan mide ve bağırsak kanseri gibi erken teşhis konarak hemen tedavi edilmesi gereken hastalıklar ilerleyebilmektedir. Unutulmaması gerekir ki doğru tedavi için öncelikle doğru teşhis konmalıdır. Demir eksikliğinin en önemli nedenleri; ağızdan demir alımının azalması, demir ihtiyacının artması, demir emiliminin azalması ve demir kaybının artmasıdır" şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...